Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija UZ kolkov

UZ kolkov

Pozdravljeni,
dojenček bo čez par dni star 4 mesece. Danes sva bila tretjič na kontrolnem pregledu za kolke. Do sedej sem vedno dobila samo informacijo da na eni strani kolk ni zrel in da bo vse ok. Danes se ni dosti spremenilo,zdravnica je samo komentirala da je na eni strani zaobljen in da je na meji,nobene druge razlage nisem dobila čeprav sem spraševala. Dobila sva napotnico za ortopeda in je rekla da se ne rabim skrbeti. Lepo bi Vas prosila če bi mi razložili kaj to sploh pomeni,na kaj lahko vpliva ta nezrelost kolka? Ali lahko dojenčka nesem pokonci,ali je lahko v polsedečem položaju?

Lep pozdrav
Hvala

Ko so koti, ki jih merimo pri UZ kolkov, primerni in streha sklepa primerna, rečemo, da je kolk zrel. Pri manjših odstopanjih, predvsem pri kotu alfa, rečemo, da je kolk nezrel, ne gre pa za prirojeni izpah kolka ali slabše razvit kolk. Ortoped bo ponovil UZ in se odločil, če je potreben kakšen ukrep.
Z dojenčkom rokujete/pestujete normalno, brez omejitev.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close