Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost UZ (IUI)-poročilo

UZ (IUI)-poročilo

Drage dame, kot nekatere veste, sem bila danes na prvem UZ v postopku IUI na GK LJ. Ugotovili smo, da so moja “jajčka” še premajhna 🙁 (13-14mm) in moram ponovno na UZ v petek. Zgleda, da se bo bistveno dogajalo čez vikend – kriza, upam da ne bo zato kakšnih dodatnih zapletov!

Še tele novosti (vsaj zame) na GK LJ:
– sprejemna pisarna začne delati dopoldne 8.15, popoldne 15.30
– ordinacijski čas: dop. 8.30, pop. 16.00
– zjutraj vrata odklenejo šele ob 8.00 in ne več ob 7.30 (sem se pošteno načakala!)

LP, Andreja1

Andreja, hvala za informacije o novem delovnem času GK – sem si kar sprintala tvoj post!

In poročaj, kako bo v petek na UZ! Držim pesti, da ne bo res ravno za vikend!

Tašika

Hvala za lepe želje, vsekakor bom zopet poročala. Sem pa od vsega skupaj že čist razštelana, pa se je komaj začelo!

LP, Andreja1

Več sreče v petek, Andreja1! Poskusi se sprostiti, saj veš, da ti bo bolj koristilo. Drži se, punca!
N.

Draga Andreja
Vem kako ti je, ker sem dala vse to skozi. Meni je isto tako prišlo, da sem morala čez vikend še počakati za štop injekcijo joj groza je bilo to čakanje. Bila sem zelo nestrpna. Če že imaš velike folikle okoli 13, do 14mm je to kar dobro se zna zgoditi, da že v petek oz. jutri dobiješ štop injekcijo. Pa vso srečo ti želim, da ti uspe in vsekakor sporočaj veselo novico.
Lep dan še naprej
Doroteja

Veš, saj nekako se mi je zdelo, da bo tako, ker pri meni nastopi O šele 15. ali 16. dan ciklusa. Torej, poročanje nadaljujem v petek!

LP, Andreja1

Doroteja, ja, nisem hotela napisati, ampak malček me je strah, da ne bi bilo v petek že prepozno; upam, da ne!

LP, Andreja1

Meni se je tudi dogajalo med vikendom, bala sem se, da bo vse skupaj prepozno, pa je med vikendom na kliniki bolj mir in ni gužve, zato se nikar ne boj in bodi sproščena.Veliko sreče in poročaj v petek.
LP, Maja

Draga Andreja
Sory, ker včeraj sem mislila, da je že četrtek ifffffff ta Doroteja zmešana. Ne vem včeraj se mi je samo v glavi vrtelo, da je četrtek, ko sva se z možem pogovarjala, ko sva kosilala, sem tudi nekaj pobrkala in rekla kao, da je jutri petek in je mož povedal, da ja danes je sreda in kaj jaz uffffffff Andreji sem napisala v petek oz. jutri zato se ti opravičujem, ker sem resnično dneve pobrkala od kar ne hodim v službo. Danes vem, da je četrtek jutri je petek in po vsej verjetnosti boš dobila štop injekcijo. Mogoče še jutri, da dobiješ injekcijo in nato štop………..
Daj bog, da ti uspe in verjemi mi, da se molim zate in za vse vas ženske tukaj gor, ker vem kako trpite in kako se počutite………
Vso srečo
Lep dan
Doroteja

Doroteja, ni panike, tudi to se zgodi, da dneve pomešamo. Jaz sem itak zdajle čisto razštelana, tako da si moram skoraj vsako stvar zapisati, da ne pozabim. Ja, mislim da bo jutri kar taprav dan – čutim že, da se nekaj dogaja tam spodaj!

LP tebi in tvoji družinici, Andreja1

Maja, upam, da bo tako kot praviš ti; vsekakor bom poročala!

LP, Andreja1

Zivjo,
vem da ste o postopku IUI že ogromno pisale. Mene pa zanima (ker me to najbrz čaka v prihodnosti) ali so postopki pri tem posegu možni tudi popoldne (zaradi službe me to zanima)?????

Brez zamere in lep pozdrav!!!

Kot vem v GK Ljubljana ne.

Ana 33, tole ti bodo lažje pojasnile tiste, ki so že šle čez cel postopek, jaz sem šele začetnica. Torej, vse skupaj je odvisno od tvojega ciklusa, če je pravi trenutek ob polnoči, pa ob polnoči, ob osmih zjutraj, pa ob osmih zjutraj… In ko ti na kliniki rečejo, pridite takrat in takrat, nimaš kaj dosti za diskutirat, jaz sem ravno včeraj razlagala, da se mi zadeve v službi zapletajo, ker moram stranke prenaročati, glede na datum in uro, ki jo dobim. Zato bom poskusila za (morebiten) naslednji IUI iti v bolniško, pa tudi zaradi drugih zadev, o katerih smo že govorile (izogibanje stresu, naporu…).

Domnevam, da je sedaj tudi pri tebi otroček na prvem mestu, tako, da se boš zlahka otresla nepotrebnih pomislekov!

LP, Andreja1

Postopki oz.posegi se vedno delajo v dopoldanskem času: no jaz hodim na GK že 3 leta v LJ. in smo vse bile vedno dopoldan na vrsti za operacije in postopke!!!!

Lp, Bianca

Hvala za odgovore…
No, pa recimo, koliko dni v mesecu oziroma v ciklusu moraš biti na kliniki in ur dnevno (približno)se zamudiš tam?

Saj ni več kot en teden na mesec oziroma ciklus, right?

Lep pozdrav!

Sem že nazaj s klinike, torej lahko nadaljujem poročilo: imam en zelo lep (doktorjeve besede) folikel 18 mm in bom danes zvečer ob osmih dobila STOP. Potem pa jutri zjutraj v staro porodnišnico v laboratorij – sem dobila dve posodici za plavalčke kar s s sabo domov, ker je čez vikend Leonišče zaklenjeno, v stari por. pa nimajo primernega prostora za “to”. Torej jutri in nato še v nedeljo zjutraj bosta “odločilna” dneva!

Aja, je pa zoprna ta organizacija glede injekcij – danes zvečer moram v staro por., ker so tam dežurne sestre, da mi jo dajo; saj verjetno so navajene, upam, da ne bo problemov?

LP, Andreja1

Andreja, ni kaj, lahko ti zaželim samo S*R*EČ*N*O!

In v ponedeljek OBVEZNO poročaj!

Tašika

Hvala Tašika, bom vas sproti obveščala; joj, komaj čakam, da začnemo!!!

LP, Andreja1

Andreja1-
brez panike, pazi na plavalce in – da te ni vidim za racunalnikom vsaj en teden! Stran od njega, uzivaj, pocivaj, crkljaj se.

New Report

Close