Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija uvajanje mlečnih izdelkov

uvajanje mlečnih izdelkov

Prosim za nasvete, kako uvajati mlečne izdelke. Pri našem dvoletniku, alergiku na jajca (močna alergija) in mleko, so bili že lani testi za mleko negativni in provokacija v bolnici uspešna. Po provokaciji ga je doma po Aptamilu napenjalo, po kisli smetani od Lj. mlekarn pa je postal ves rdeč in v izpuščajih. Seveda smo takoj spet uvedli dieto brez mlečnih izdelkov.Letos so bili testi na mleko zopet negativni in sledila so navodila alergologa, naj uvajamo mleko. Nihče pa nam ni povedal kako.

Sama sem začela z uvajanjem domačega kravjega masla pred 10 dnevi in zaenkrat ni nobene reakcije . Sedaj bi začela tudi z drugimi izdelki, pa ne vem, kaj bi bilo najbolje, ali naj pričnem kar z nehomogeniziranim mlekom ali bi kaj drugega.

Hvala in lep dan vsem!

pravijo, da naj daš normalno mleko, samo jaz bi dajala v majhnih količinah in potem čez par dni postopno količino zviševala. ampak mi še nismo na tem da bi lahko karkoli uvajali in to kar sme napisala je le moje mnenje.

Najprej naj začne jesti izdelke, ki vsebujejo mleko, potem jogurte, skute, sire in podobno in nazadnje počasi samo mleko…..
Srečno in LP

Tudi mi smo imeli po enem letu stroje diete uspešno provokacijo na mleko. Alergologinja je svetovala najprej počasno uvajanje jogurtov in skute (najprej jaz ker sem ga pri enem letu še dojila) nato ko vidim, da prenaša naj poizkusim njemu dati. V začetku sem imela občutek da ga napenja in da joka. Mogoče samo zaradi dolge diete, ker tudi ko sem sama po enoletni dieti zaužila mleko me je zvilo in sem tekla na WC.

Ko so uvedeni izdelki pa naj bi probaval z mlekom, ampak ne alpskim ampak nehomogenizioranim. No jaz sem ravno včeraj zveče mu prvič dala mleko (kravje) in kruh in danes je imel malo pikic. Sedaj pa se sprašujem ali od mleka ali morda od kake druge hrane?

Kaj pa je na to porkla alergologinja, da je ob uspešni provokaciji in negativnih testih bil vseeno v izpuščajih?
Kako se pa prenesli provokacijo brez kakršnihkoli izpuščajev? Kajti pri nas je dobil vsakič drobne pikice po aptamilu (na provokaciji) samo so rekli, da bo to od česa DRUGEGA??? sEDAJ ME PA MALO SKRBI?

natali07, kaj pa laktoza. so vam delali test za laktozo. ljudje z intoleranco na laktozo bi naj uspešno prenašali probiotike, med tem ko običajnega mleka ne prenašajo.

nam so rekli da bi bilo potrebno delat obremenitev z laktozo da dobijo izvid, ker pa imamo mleko že itak poz. smo se odločili da zaenkrat to ni potrebno, če pa bi bili kdaj izvidi neg. bi opravili še to, v kolikor bodo vseeno težave.

Mah, čim se pojavijo kakšni izpuščajčki, zna biti to alergija. Razen če ravno takrat preboleva kakšno virozo. Pri virozah pa itak ni dobro uvajati novih stvari.

Jaz bi ob izpuščajih takoj prenehala dajati mlečne izdelke, dala bi mu Claritine, in bi z uvajanjem zopet poskusila čez nakaj časa. Če bi se izpuščaji ponovili, je to to.

lp

sreča1 – sem pomislila tudi na to in bom pri ponovnem testiranju mal povprašala o tej možnosti. Imamo ga sredi marca.

Drugače se pa že vsa nesrečna od teh izpuščajev, jokanja, flekov in me je prav groza, ker gre malček z marcem v vrtec, od zdravnice pa smo dobili potrdilo za dieto samo na dokazane alergene in ne tudi na tiste,ki jih sama sumim. Še dobro da imamo testiranje dokaj hitro.

New Report

Close