Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Uvajanje hrane pri dojenčku

Uvajanje hrane pri dojenčku

Pozdravljeni!

Imam težavo z drugorojencem pri uvajanju goste hrane. Otrok je star 6 mesecev. Ves čas dojen. Pred kakšnim mesecem sem mu pričela uvajati hrano in sicer najprej banano, nato jabolko, potem pa sem postala pozorna na pikice na ličkih. Sčasoma so se razširile po vsem telesu. Flekci po nogah. Stanje se močno poslabša ob vsakem kopanju (kopam ga brez mil).
Pediatrinja mi je ob pregledu predlagala nemlečno dieto, za otroka pa predpisala kremo, katero so nam zmešali v lekarni (Eucerol). Krema je takoj pomagala. Z uvajanjem hrane sem prekinila tako, da se je stanje kože popolnooma popravilo.
Sedaj fantku tri dni dajam kuhano korenje. Pikice so se pričele pojavljati takoj prvi dan dodajanja, nato vsak dan močneje, tako, da je spet čisto rdeč.Pediatrinja je omenila atopijski dermatitis, tudi meni se zdi, da ima prav. Mož ima luskavico.
Ali je možno, da je alergičen na vso hrano? Kaj naj storim? Katero hrano naj mu ponudim? Otrok se kar trese od užitka pri hranjenju. Mene je pa kar groza. Prosim pomagajte. Hvala.

Tudi pri nas je bilo z uvajanjem GH podobno – otrok uživa, a polivanje in koža se je slabšalo. Jaz sem na dieti brez jajc in KML.

Začela sem s korenčkovim sokom, kasneje tudi kuhanim in ugotovila, da dobi izpuščaje ob stiku s kožo. Torej, če mi uspe in ga ne zamažem okrog us, je vse ok.
Po jabolku je sprva polival, nato čez 14 dni vse ok – sprva zelo kuhano, nato dušeno, zdaj sveže. Z banano je super, dodam breskve (domače zamrznjene, sicer naj bi bile tudi alergene), zdaj že avokado, mango, po hruški še poliva…
Najbolj se je obnesel krompir, v katerega vmešam različne stvari – najprej le krompir z mojim mlekom, nato bučke, cvetača (je ne mara preveč), korenje (ga ima zelo rad, a ima težave s prebavo).
Žitarice ni še sprejel, po prosu je polival, riža pa tudi od daleč ne mara :).

Občutki groze so le še v spominu, ponoči še mislim na kašice, kako in kaj naprej, ampak daleč od groze. Pa ne poslušaj vseh babic in tetk, kako so pa one in kaj je dobro. Vesela bodi, da lahko dojiš in da mu že to zadostuje. Jaz sem si zato dvakrat privoščila pavzo. In pa zdaj, ko naj bi mlečne kašice uvajala, pa ne sprejme Alernove ADC, se ne obremenjujem preveč, saj spi že samo ob tem, da se dojiva.

Boš videla, da bo vse ok. Imamo srečo, da otrok hoče jesti in da imamo mleko.

New Report

Close