Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija uvajanje hrane po bicom terapiji – rabim nasvet!

uvajanje hrane po bicom terapiji – rabim nasvet!

Naš 3 letni alergik – uradno na jajce, pršico, psa, mačko, vse skupine cvetnega prahu – naj bi bil po bicom terapijah za jajce, pršico in psa ozdravljen, poleg tega je brez ciljane terapije izčistil še med, oreh, mačko in konja.

Na uvodnem testiranju je terapevtka (ki je tudi zdravnica) ugotovila še mejno alergijo na laktozo, čeprav mu mleko nikoli ni delalo težav, tudi uradni testi so bili negativni, in ali sploh obstaja alergija na sladkor? Med terapijami je bil tudi na brezmlečni dieti, vendar je bila laktoza na kontrolnem testiranju še vedno mejno pozitivna. V času diete pri sinu nisem opazila nobene spremembe na koži (trenutno z žarišči AD zaradi cvetenja) ali pri prebavi, ki je vedno odlična.

Po navodilih terapevtke naj bi počasi uvajali jajce, zelo previdno med (zaradi močnih alergij na cvetni prah, ki še ni bil zdravljen), z mlekom pa naj bi še počakali oz. naj bi občasno lahko pojedel kakšen probiotični jogurt ali malo sira. Meni se to ne zdi logično, če mu mleko ne dela težav, po drugi strani pa mu ne bi rada obremenila prebavil z mlekom, da bi bila zaradi tega potem reakcija na jajce. Problem je tudi vrtec, ker sem komaj izprosila brezmlečno dieto za čas terapije, jeseni po počitnicah pa bo spet dobival mleko.

Ne vem, ali naj poslušam zdravo pamet ali ubogam nasvete terapevtke! :))

Aja, še to – testirali smo tudi mlajšega sina (alergičen na KML), ki je bil takrat še polno dojen, jaz pa na dieti. Tudi njemu je našla alergijo na laktozo (?). Po tej logiki bi moral imeti hude težave zaradi mojega mleka, napreduje pa nadpovprečno (10 kg pri 7 mesecih).

Poslušajte zdravo pamet in ne uvajajte več stvari hkrati!
Če boste sedaj uvajali jajce, pustite med in mleko pri miru – uvajajte ju čez en mesec, enega za drugim….
Pri uvajajnu jajca se svetuje trdo kuhan rumenjak – najprej za noževo konico in postopno do celega rumenjaka, šele nato beljak….

Držim pesti – nam na žalost z Bicom ni uspelo 🙁

Lp, T.

Sledi svoji intuciji in počasi.

New Report

Close