uvajanje goste hrane
POZDRAVLJENI!
Imam 6.5 mesečnega fantka,začeli smo z uvajanjem goste hrane pred enim mesecem.Začeli smo s kuhanim sadjem in zelenjavo,zdaj pa me zanima če lahko dodajam surovo naribano sadje.Zanima me tudi kako je z gozdnimi sadeži ki se nahajajo v kupljenih kašicah.To so borovnice,robide,gozdne jagode.Kdaj jih lahko otrok začne uživati,na embalaži piše od 4 mesece dalje.Zanima me tudi,kdaj lshko začne jesti špinačo,in kdaj otroške piškote.
HVALA IN LEP POZDRAV!
Pozdravljena!
Pri uvajanju surove hrane je potrebno upoštevati postopnost v malo večji meri kot pri kuhani hrani. Nismo toliko pozorni na alergije kot na vpliv na presnovo. S postopnostjo damu telesu čas, da se prilagaja na njemu lasten način.
Izbiramo na podlagi naslednjih lastnosti: raste v naših krajih(razen banane), sveže kupljeno in pripravljeno, vse kar se šteje pod lahko prehrano. Odpadejo vaprej pripravljena živila, vsaj dokler ni sprejel oz. preizkusil že večino od sestavin v samostojni obliki. Tako je lažje slediti odzivom.
Jagodičevje spada pod pogoste alergene. Previdnost pri uvajanju je poudarjena in po prejšnih priporočilih najbolj varna. Vsako vrsto posebej za začetek, po uspešnem sprejemu pa lahko mešano.
Srečno!
Forum je zaprt za komentiranje.