utrujena
Pozdravljeni,
Obracam se na vas, ker menim da potrebujem strokovni nasvet. Sem mamica 8 mesecnega dojencka, porocena, sluzbene zadeve sem zacela urejati, takoj po tem ko sem prisla iz porodnisnice, v sluzbo pa sem zacela hoditi ze od otrokovega 3 meseca naprej. Varstvo imam urejeno pri starsih tj.cca 100 km v eno smer, tako da se z mozem voziva vsak dan sem ter tja(to bo potekalo do septembra, ko smo dobili vrtec). Skratka sem zelo obremenjena in utrujena, ker poleg vsega tega otrok slabo spi ponoci. Problem pa je v tem, da se z mozem zmeraj slabse razumeva. Meni gre na zivce, ker nimam energije se prilagajati oz.pogajati za karkoli, ne prositi za pomoc pri varstvu , vstajanju ponoci, gospodinjskih opravilih. On pa tudi sam nic ne vidi, kaj je treba postoriti in da sem vcasih ze kar na koncu z mocmi. On se ponavadi naspi, ker trdno spi, cez vikend pa spi dokler mu pase. Seveda mu privoscim pocitek, vendar sem vsakic bolj jezna nanj in ne cutim nobenega zatocisca in pomoci od njega, ceprav je drugace skrben. Kar se tice otroka, mu pa kar ne gre. Ta mali je precej zivahen in je potrebno, kar naprej caplajti.To se mu pa ne da. Skratka morala bi biti 400%, ce bi hotela vse opraviti, tako kot treba. Problem je nato tudi v spolnem zivljenju, ker me nic ne privlaci, ker nimam pozitivnega mnenja o njem in se tezko pripravim do tega. Kaj mi svetujete poleg pocitka, ki si ga ne morem privosciti, ker tak odnos se mi zdi, kar kratkorocen, tega pa si ne zelim. Hvala. maja
Spoštovana Maja,
pomanjkanja počitka ne morete nadomestiti z ničemer drugim, vendar vidim rezerve v vaši družini pri vašemu možu.Dopovejte mu, da boste tudi do spolnosti dobili več veselja, če boste prej spočiti in naspani.Ker gre pri tem tudi za njegov konkreten interes, bo verjetno pripravljen prevzeti del vaših opravil, da se boste medtem lahko naspali.Kot pravite, se bodo septembra stvari uredile ,zdržite!