Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Klimakterij -menopavza utrogestan oz.prometrium

utrogestan oz.prometrium

Spoštovani,
Oktobra bo 1 leto od zadnje menstruacije,stara sem 52 let,izvidi estradiol 17,29pg/ml,progesteron 0,222ng/ml,moje počutje je katastrofalno,
zanima me ali je v redu uporabljati progesteron utrogestan oz.prometrium tbl.100mg v kombinaciji z climara obliži,50mcg,če je to primerno,me zanima ali to pomeni climara 28dni,in utrogestan 14 dni(nožnično)?ali pride v poštev samo progesteronska krema?
Hvala za odgovor in lepo pozdravljeni.

Pozdravljeni!
Če vam je vaš zdravnik svetoval takšno terapijo in spremlja vaše stanje in če se ob takšni terapiji ne počutite več katastrofalno, bo menda ustrezna. Ne smem se vmešavati v predlagano terapijo, to boste ugotovili z lečečim zdravnikom.
Ob taki terapiji boste verjetno dobili ciklične krvavitve. Spremljati je potrebno UZ stanje endometrija in jajčnikov, dojk in preveriti laboratorij po uvedbi predlagane terapije (da se izognete prevelikim odmerkom hormonov).
Nikakor pa ne svetujem terapije s hormoni, brez redne kontrole! Odgovor na našem forumu ne more nadomestiti lečečega zdravnika!
Lp., Sabina Senčar.

Sabina Senčar, dr. med.

New Report

Close