Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija ustna kandidaza?

ustna kandidaza?

Spoštovani,
v ustih imam že teden dni bele mrene in obloge, sploh zjutraj so zelo obilne. Pod njimi pa je sluznica otekla, rdeča in vneta. Vnete imam tudi dlesni in pod jezikom.
Zanima me, če je možen vzrok za to stanje to, da sem pred tednom dni pojedla nezrelo jabolko, ki mi je razžrlo sluznico (kmalu potem me je vse peklo in imela sem razjede), zdaj pa se je razmnožila še gliva? Ne bi rada namreč hodila k zdravniku, ker se mi zdi, da je vzrok pač samo jabolko.

Kako pa bi lahko pospešila zdravljenje? (v lekarni mi nočejo dati antimikotika) Pomaga, da ne jem sladkorja in si redno čistim usta ter pazim, da nimam suhih ust – vendar še vedno ne izgine.

Hvala za odgovor!

Spoštovana!

Ponavadi od nezrelih jabolk človek ne dobi glivično vnetje sluznice ust, če pa imate občutek, da je kljub temu vnetje glivično, potem priporočam Daktarin oralni gel – žele za usta, ki ga naj bi dobili tudi brez recepta. 1 žličko daste v usta, “premetavate” ga 5 min., nato pa ga pogoltnete. To ponovite nekaj dni 1-2 krat na dan, če se ne izboljša stanje, pojdite zdravniku.

LP. drIB.

New Report

Close