Uspešnost imunoterapije
Pozdravljeni,
Sem alergik, ki so mu po testih ugotovili, da imam alergije za brezovke, dva tipa pršice, brezo, trave in žita.
Kljub temu pa moram povedati, da alergije na pršico nisem zaznal oz. nimam težav izven sezone cvetenja brezovk in trav (deloma marec, april in maj). Je možno, da je prišlo do navzkrižne reakcije, ki je pokazala alergijo na pršico, čeprav mi ta ne povzroča težav?
Kako je s zdravljenjem omenjenih alergij z imunoterapijo? Je to sploh mogoče? Kolikšna je uspešnost takšnega zdravljenja?
Poznam odpravljanje težav z antihistaminiki in prišili za nos, a ti le ublažijo oz. odpravijo simptome, ne pa tudi alergije.
hvala za odgovor in lep pozdrav,
Marko
Tudi meni je bila že pred 40-imi leti odkrita alergija na pršico. Kot otrok sem imela s tem težave, od pubertete dalje pa s tem nimam več težav.
Tri leta nazaj so se mi začele težave v spomladanskem času. Ugotovili so mi alergijo na brezo. Ker sem astmatik, sem imela hudo obliko alergije z astmatičnimi napadi.
Lani novembra sem se vključila v zdravljenje z imunoteapijo. Morem rečt, da do tega trenutka še nimam simptomov alergije. Ne grlo, ne nos, ne oči, ne pljuča. Ne upam se hvalit in skoraj ne morem verjet. Trenutno sem še ok, presrečna.
Sem prvo leto na imunoterapiji. Zdravljenje traja 5 let. Vsak dan si dam kapljice po jezik in to je to. Sezona cvetenja se je šele začela, tako da še nism na varni strani. Upam pa, da ne bo tako hudo, kot je bilo prejšnja leta, ko mi niso pomagala prav nobena zdravila. Niti Medrol.
Zanima me, ali že imaš težave z alergijskimi simptomi.
Če imaš še kakšno vprašanje ti z veseljem pomagam.