Najdi forum

Uspešno hujšanje

V 4h mesecih sem shujsala ze 24kg z Atkinsovo dieto, ceprav ne telovadim in sem dieto v tem casu 2x prekinila.Ta dieta je resnicno najboljsa.Ce koga kaj zanima,naj mi pise na moj e-mail.

Sem mamica po porodu in me zanima kakšna je ta dieta, saj se moram znebiti kar 15 kilogramov.
Za pomoč že naprej hvala

Napiši kakšna je ta dieta,…si pa skrivnostna 🙂

lep pozdrav

Živjo Vesna!
daj prisim napiši to dieto!pa čimprej! upam da si sedaj zadovoljna s svojo težo in postavo!
lep pozdrav!

žbica, soncnica, dieta je ATKINS, za vse podrobnosti pa pisem na e-mail
zadovoljna s svojo postavo? sem sele zacela! shujsati moram se 40 kg!!!

žbica, soncnica, dieta je ATKINS, za vse podrobnosti pa pisem na e-mail.posljita mi ga
zadovoljna s svojo postavo? sem sele zacela! shujsati moram se 40 kg!!!

Nekatere diete zahtevajo sorazmerno nizko vrednost ogljikovih hidratov in so visoke v beljakovinah ter maščobah. Ena izmed takšnih je na primer znana Atkinsova dieta. Ogljikovi hidrati pa v naši prehrani predstavljajo približno 40%.
Pisci takšnih diet zagotavljajo boljšo izgubo maščobe, kot če bi samo znižali odstotek maščob v prehrani. Pri tem pa seveda pozabijo na nekatere slabosti, ki jih prinaša znižana vrednost ogljikovih hidratov v prehrani.

Pri takšnih dietah se lahko pojavi pomanjkanje vitaminov in mineralov. Večino jih sicer lahko nadomestimo z jemanjem multivitaminov, magnezija in kalcija (npr. v obliki šumeče tablete), vendar pa težko nadomestimo pomanjkanje antioksidantov, katerih večina se nahaja v hidratnih živilih, kot so sadje in zelenjava. Ker so ti antioksidanti tako raznoliki, jih ne moremo kar tako nadomestiti s tableto. Prav to je največji problem takšnih diet.

Minimiziranje ogljikovih hidratov lahko povzroči tudi izgubljanje mišične mase. Ogljikovi hidrati so potrebni za intenzivne treninge, ki pa so najbolj učinkoviti za ohranitev mišic medtem, ko je kalorična vrednost znižana.

Pomanjkanje dietnih vlaken je naslednji problem. Večina živil, bogatih z vlakninami imajo veliko ogljikovih hidratov, ki pa so v teh dietah omejena. Vlaknine so znane po tem, da pomagajo varovati pred srčnimi obolenji, hemeroidi ter zaprtjem. Lahko sicer jemljemo vlakninske nadomestke, vendar lahko nepravilni odmerki povzročijo diarejo, ki lahko vodi do dehidracije.

Nenazadnje pa je potrebno omeniti tudi slabše razpoloženje, muhavost in pri nekaterih posameznikih tudi slab zadah.

Ja, to je res! Te kratke drasticne diete so neki najbolj brezveznega1

Vem, da zagovorniki Atkinsove diete zelo lahko najdejo na spletu tudi nasprotna mnenja od spodaj posredovanih. Vse eno razmislite.

LP

Bravo! Vesela sem, da si se oglasila in napisala, da uspešno hujšaš po Atkinsonu. Mene so nedavno nazaj raztrgali, ko sem napisala, da uspešno hujšam in sedaj držim težo po Atkinsonovi metodi.

Veliko uspeha še naprej.

LP

glede na to Avguština, da tako zelo zagovarjaš Atkinsovo dieto me zelo zanima kaj si jedla za zajtrk (ali v službi za malico)? Si ne predstavljam, da bi si doma spekla zrezek pa jajca skuhala pol pa to v službi jedla?

Draga Vesna!
Poskušam ti pisati na email pa mi nekaj narobe laufa in ne morem priti do tvojga naslova! daj prosim izpiši ga!
hvala

samo sporočam, da se pri meni atkinsonova dieta ni izšla. sem cca 6 kg pretežka in skoraj tipična zelenjavarka….ta dieta je idealna za izrazite mesojedce, zato pazite pri nasvetih, ki jih dajete…LP in veliko sreče naprej

Vesna zakaj pa še ne podaš tvojga e-maila. To dijeto bi pa res rada vidla. Ponavadi so vse lari fari. Če je pa tale res tako učinkovita bi jo rada dobila. HvalaVesna je pisal/pisala:
>
> V 4h mesecih sem shujsala ze 24kg z Atkinsovo dieto, ceprav
> ne telovadim in sem dieto v tem casu 2x prekinila.Ta dieta je
> resnicno najboljsa.Ce koga kaj zanima,naj mi pise na moj
> e-mail.

Poglej na

maja, pisi: [email protected]

Ne vem, kaj zafrkava, ampak o Atkinsovi dieti lahko dosti najdete na njegovi strani atkinscenter.com (prej sem link pisala med pa je izginil namesto, da bi se pokazal)

New Report

Close