USMERJANJE OTROK S POSEBNIMI POTREBAMI
Verjamem, da je bilo na to temo že nekaj napisano, a se mi zdi smiselno al pa ne, da bi glavne prednosti oz. morebitne slabosti odločbe za usmerjanje otrok s posebnimi potrebami strnili v eno temo, tako kot je smo s skupno pomočju ustvarili temo o pravicah pridobljenih z dodatkom za nego.
Upam, da bomo skupaj tudi to temo o usmerjanju otrok s posebnimi potrebami bolj nazorno oz. na enem mestu predstavili vsem, ki se srečujemo s tem.
To bi bilo meni zelo fajn, ker smo zaceli s postopkom usmerjanja in mi bodo informacije prav prisle. Sploh zdaj ko je ta nov zakon glede tega in noben ne ve tocno kako in kaj…
lep pozdrav!
Kar se usmerjanja tiče je naša izkušnja sledeča(postopek smo začeli pri starosti treh let zaradi vpisa v obliko dnevnega varstva) :
– katastrofa od katastrofe;
– sam postopek je trajal precej dolgo;
– pregledi(pri posameznih članih komisije) niso bili vredni imena pregled;
Skratka: postopek je zelo neživljenjski. Ne vem zakaj tisti zdravnik , ki otroka spremlja vseskozi in ga najbolj pozna ne more potem tudi tukaj imeti večje vloge.
Sam delam v gospodarstvu – vodim manjše podjetje. Povem vam, če bi mi bili taki šalabajzerji kot so pri nas v zdravstvu, sociali, zavodu za šolstvo bi firmo že zdavnaj zaprli. Pač nimamo odzadaj naivnih davkoplačevalcev, ki bi nas financirali ne glede na ali kaj naredimo ali ne.
Saj vem, da vsi niso isti in da obstajajo strokovnjaki, ki se trudijo (imamo opravka tudi s takimi, da si jih lahko samo želiš) samo naša izkušnja je pač taka. Več negativenga kot pozitivnega.
Zdaj pa čakamo na nov voziček – tudi to je zgodba za sebe kakšna procedura je to. (kot da naročujemo formulo 1)
Sax,
sedaj se obetajo spremembe in bo mogoče drugače…
http://med.over.net/forum5/read.php?126,4081773