Uslocevanje hrbta
Spostovani,
pri svojemu skoraj 5-mesecnem sinu v zadnjem casu opazam naslednje gibalne vzorce:
-ne obraca se se s hrbta na bok; ko ga preko boka obrnem jaz, upogne vrat oz. glavo nazaj
-ko lezi na hrbtu, se z zgornjim delom telesa izteguje tako, da naredi most na glavi in ritki
– na enak nacin se mi odstavlja tudi med dojenjem
-med pasenjem kravic z dvignjeno glavo in komolci pred rameni brez tezav vztraja nekaj minut. Poleg tega tudi posega za igrackami
Bila sem ze samoplacnisko pri fizioterapevtki, ki je ugotovila ekstenzijo in nam pokazala vaje za spodbujanje pravilnih vzorcev gibanja. Vaje redno izvajamo ter se strogo drzimo pravilnega handlinga (3 tedne).
Obcutek imam, da se stanje precej izboljsuje, skrbi me edino uslocevanje hrbta, ki se je pojavilo zadnje dni. Je to posledica napacnega poskusa obracanja na bok ali so na vidiku nove tezave?
Pediatrinja v prvih 3 mesecih ni opazila nobenih posebnosti.
Hvala za vas odgovor,
Katja
Brez celotnega pregleda je sicer težko komentirati stanje. Vendar je otroka videla fiziterapevtka, ki se s tem ukvarja in pokaže tudi vaje za odpravljanje težav. Če ona meni, da gre za ekstenzijski vzorec, bo temu najverjetneje tako. Sledite njenim navodilom, morda jo obiščite še enkrat.