Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Uši pri otroku – na robu obupa

Uši pri otroku – na robu obupa

Ko sem že mislila, da smo se jih znebili so se znova pojavile. Presnete uši! Vse smo že naredili, preprali vse igrače, posteljnino in obleke, oprali lase z vsemi mogočimi šamponi, prečesavali, postrigli otroka čisto na kratko in NIČ!!!! Vedno znova se pojavijo, jaz pa sem na robu obupa in utrujenosti. Mala dva bi morala čez en teden v kolonijo jaz pa se te zalege ne morem znebiti. Čedalje bolj razmišljam o umivanju glave z petrolejem ali pa pipsom ( ne se smejat ). Ali obstaja kak učinkovit preparat na recept, ki bi pomagal v tem primeru? Ali pa imate kakšen nasvet, kaj naj še naredim? Za vsak odgovor bom zelo hvaležna.

Draga Iya,
če ste res tolikokrat poskusili vse žive vrste in ukrepe, bi jaz vprašala: kje pa vaš pikec dobiva te uši? Kateri stik mu prinaša vedno nove uši? Saj je skoraj nemogoče, da po vseh ukrepih ostane v lasišču toliko gnid, iz katerih bi se ponovno izlegle uši. Poskusite še v tej smeri, torej, od kod jih dobiva.
Žal so vsa zdravila, šamponi in losijoni proti ušem samoplačniška in na recept ni drugih preparatov.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Aha, tule pa jaz to povem.. se spomnim ko sem bla stara okoli 12 let (10 let nazaj, tak da mi je ostalo zivo v spominu) , so mi zaradi usi polili glavo s petrolejem… OBUP!!! Koza se je napela kot da bi imela na glavi 3 stevilke premalo kapo, peklo in bolelo vse, pomagalo pa ni. Kolko se spomnim je menda pomagala morska voda in vsako dnevno izcesavanje in pranje… Seveda je pa to res, da ce ima kateri od prijateljev ali sosolcev to nadlogo, se ne da naret nic.. mogoce pogovor z njihovimi starsi?

New Report

Close