Najdi forum

Ušesa

Pozdravljeni,

sinček star 10,5 mesecev je imel 12.5.2010 prvič vnetje ušeska. Zdravnik mu je predpisall Hiconcil, vnetje se je ponovilo 21.6.2010 (Hiconcil), ter danes 4.7.2010 (Amoksiklav). Vedno gre za levo uho.

Glede na to, da je imela starješa hčerka (danes stara 6 let) v enem letu in pol 16 vnetij ter je šla pred dvema letoma po vašem priporočilu (za to sem vam neizmerno hvaležna) na operacijo žrelnice, me zanima kdaj naj se s sinkom odločim za podrobnejši pregled na ORL oz. ali je to potrebno. Dežurna zdravnica nama je danes rekla da so ta vnetja lahko genetskega izvora, da pa je še premalo vnetji in premajhen da izda napotnico.

Glede na to, da sem pri prejšnji hčerki malo manj kot moledovala lečečega zdravnika za napotnico, me zanima kakšno je vaše mnenje glede sinovih vnetij.

Zanima me tudi koliko je uspešno cepljenje proti pnevmokoknim okužbam, glede na to, da zadnje čase veliko slišim od tega, sploh pri pogostih vnetjih ušesk?

Hvala

Spoštovani,

žrelnico operiramo “šele” po drugem letu starosti, tako da glede tega vam se ne mzdi na pregled. Seveda vsako vnetje je potrebo zdraviti, najbolj pa da do tega ne pride (če je to sploh možno) – redno izpiranje nosu, čiščenje nosu, kapljice za nos ob prehladu…
Cepljenje naj bi pomagalo za pnevmokokno vnetje, vendar je problem v otežanem prezračevanju srednjega ušesa, in če je to prisotno, potem se hitro najde kakšna bakterija, če ne pnevmokok, potem kakšen drug “kok”.

LP IB.

Najlepša hvala za odgovor, sem se tudi nasmejala 🙂

Moram samo pripomniti, da sinko nikoli ob vnetju nima zamašenega noska ali da bi mu teklo ven iz nosu, vedno dobi vnetje “od lufta”, vsaj tak imam jaz občutek.

Poskusili bomo še s cepivom, če se bo mal izboljšalo super, drugače pa vas sigurno še pobaram za kakšno mnenje. Super ste.

Hvala.

Hvala, lep pozdrav!

IB.

New Report

Close