Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija URTIKA 3

URTIKA 3

Lep pozdrav!

Naša še dojena 13 mesečnica ima postavljen sum na alergijo na kr. mleko in jajca, zato sva že 8 mesecev na dieti brez mleka, jajc in URTIKA 3. Ob enem letu so bili kožni in krvni testi za alergijo negativni, prej pa jih nismo delali. Težave pa je imela pri petih mesecih in to v smislu atopičnega dermatitisa. Zdaj čakava na provokacijo z mlekom.

Zanima me slednje: ko berem vaše poste, vidim, da vsi alergični otroci nimajo predpisane diete URTIKA 3, pač pa se izogibajo le tistim živilom, na katera so dokazano alergični. Kako to?

Meni so namreč omejitve pri URTIKA 3 najbolj moteče (ne smeva agrumov, čokolade, kakava, paradižnika, zelja, bučnega olja, rib…). Kakšna navodila ste dobili ostali s podobnimi težavami?

Sama se 100% držim tudi URTIKA 3 diete, a imam ves čas občutek, da je pretirana.

Hvala za vaše izkušnje!

Najlažje je pediatrom oz. alergologom reči, da se držita diete brez vsega, kar bi lahko povzročilo alergijo. Po lastnih izkušnjah pa vem, da alergijo najprej opaziš sam, ugotoviš pa tudi.
Pri nas se je stanje pri večjem otroku spreminjalo na 6 mesecev. 6 mes. je lahko jedel, potem pa postal alergičen še na tisto, kar prej ni bil. Na koncu smo ostali na dovoljenih 8 živilih.

V kolikor nimata težav, bi jaz na vajinem mestu postopoma uvajala tudi druge stvari, ampak res postopoma, eno stvar na teden.

Srečno!

Pri nas so zdravniki oklevali s testiranji in smo se obrnili na BICOM. Držali smo se njihove diete – izogibali dokazanim alergenom in hodili na terapije. Zdaj jemo skoraj vse.
Diete, ki smo jo kasneje dobili od alergologa, se ne držimo, saj smo po dveh mesecih ugotovili, da je nesmiselna (lažni kožni rezultati).
Vseeno pa ne jeva čokolade in stvari, ki naravno zorijo, saj vsebujejo veliko histamina. Njim bi se tako ali tako še nekaj časa izogibali, da ne bi slučajno prišlo do kakega ponovnega izbruha.

Tudi jaz opažam isto kot ti,kar precej mamic ne ve za to dieto,sem o tem že pisala.Pediatri zelo malo vedo o dieti in ko dobiš izvid testiranja se zapičijo samo v STROGA DIETA ostalo se pa znajdi sama,jaz sem se precej informirala in v veliko pomoč mi je bila dietetičarka s ped.kl. in moram se pohvalit,da imamo kar lepe rezultate seveda se držimo predpisane diete.

Imamo popolnoma enaka navodila o prehrani. Pri prvem testiranju je imel skupni IgE 900, torej veliko alergenov ni bilo določenih. Diete se strogo držimo in sin nima nikakršnih težav. Sama širim prehrambeni repertoar, recimo, da kar uspešno. Predvsem po sistemu čim manj problematično živilo, čim bolj uporabno in koristno.
Sami smo mu iz okolice odmaknili tudi lateks (lahko kar problematično), pazimo zaradi pršice, posteljnino iz sicer naravnih materialov (ovčja in kamelja dlaka), ter zamenjali z Odejinimi proizvodi.

Dieta je takšna tudi zaradi izogibanja konzervansom, barvilom,…
Pri našem opažam, da mu verjetno prav konzervansi povzročajo probleme.

Mislim, da je takšno priporočilo o strogi dieti tudi zaradi tega, da začneš z neke trdne osnove in nato sam nadgrajuješ. Da se ne sparšuješ vedno, če ni mogoče pa tole. Mi sami otroke najbolj poznamo.
Predvsem pa kar velja za mojega fantka, ni nujno dobro tudi za vas. Sami naredite selekcijo.

Mogoče vam je kaj v pomoč, da sem bila pri sinu pozorna predvsem na živila, ki jih je v tistem času užival. Tako smo sami prišli do sicer tudi potrjene alergije na rž. Uživali smo veliko rženeg kruha.

Srečno

Dietetičarki na Pediatrični kliniki pa res vsa pohvala.

Tudi mi imamo predpisano to dieto. Problem mi dela meso. Sedaj uživamo le zajčje in konjsko, redkokdaj purana. Tudi sama včasih mislim, da je dieta prestroga, vendar se jo dosledno držim pri sinu (no, včasih se sama prekršim, mogoče 1x na teden, ker še dojim, toda ne glede mleka in jajc). Glede čokolade in agrumov pa se kar strinjam s to dieto.

Lep večer želim.

Tudi midve s hčerko sva se več kot eno leto strogo držali urtike 3, ko pa se je njena koža toliko uredila in stanje stabiliziralo, sem začela sama počasi uvajati tudi določena prepovedana živila. Glede na to, da imamo preglede na pediatrični na skoraj eno leto, se mi to zdi popolnoma smiselno.

Tudi mi smo imeli težave s kožo v smislu atopičnega dermatitisa pri treh mesecih, vendar je mala pila adaptirano mleko, je nisem dojila. Zato sem sama poskusila s Pregominom, mlekom za otroke, alergične na kravje mleko. Situacija se ni spremenila, kar mi je dalo misliti, da najbrž ne gre za alergijo na mleko (na Pregominu sva bili 3 tedne). Čez mesec dni so spremembe na koži same izzvenele in sedaj ima čisto normalno in lepo kožo – stara je 7 mesecev. Pediatrinja je rekla, da je bila najbrž koža še nezrela in preobčutljiva.

Mislim, da prepogosto sumijo na razne alergije, mamice se držijo nenormalno hudih diet, v bistvu pa na koncu ugotovijo, da sploh ni šlo za alergijo.

Jaz bi na tvojem mestu začela počasi uvajati vsa živila – seveda postopoma.

poleg hrane na katero je malček alergičen (mleko, jajca, banane) se še drživa točna te diete urtika 3.
vsak korak levo ali desno prinaša poslabšanje

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Počasi umira kdor postane suženj navade, ponavljajoč vsak dan iste poti, kdor ne zamenja prestave, kdor ne tvega in zamenja barvo oblek, kdor ne govori tistemu, ki ga ne pozna. Pablo Neruda

New Report

Close