uriniranje
Star sem 21 let in imam probleme z uriniranjem. Cudno se mi zdi, ker z erekcijo nimam tezav…ravno nasprotno… sexualno zivljenje je na vrhuncu, erekcija je vcasih celo premocna, orgazmi laufajo en za drugim, zato dvomim da bi bilo s prostato kej narobe…
Npr. doma lahko uriniram normalno, ce pa recimo na javnem wc-ju, pa ne dobim tistga feelinga….sploh pa ce je kdo zraven. Sam tist zacetek je tezek, pol pa stece. Lahko se se nevemkok matram, pa ne bo slo, v trenutku ko bom pa na wcju sam, pa urin dobesedno pade ven. Naj grem na pregled k urologu al je stvar bolj psihicne narave…necesa v podzavesti ? Kaj bi bil lahko vzrok za to in na kaksen nacin to odpravim(nisem najbolj pristas kemije). Prebral sem nekje, da je povezava s socialno fobijo in da masaza prostate lahko “odvali” ta kamen. Res pa je, da se je to zacel dogajat v sluzbi in da tam nisem prevec sproscen, ker delam za racunalnikom. Kaj vi mislite o temu ?
Spoštovani Klemen,
res gre pri stvari za pojave, ki sodijo v socialno fobijo, ta pa je posredno povezana z intrapsihičnim konfliktom.Trenutno urologa še ne potrebujele, stopite le do psihiatra.Zdravljenje bo trajalo najmanj tri mesece, vzdrževalna terapija pa še nadaljnih devet.Vsebovala bo tako psihoterapevtske kot farmakoterapevtske posege.
Klemen!
Sam sem star 20 let in imam enak problem…Obicajno ga resim z koncentracijo. To zgleda tako, da izklopis okolico in mislis samo na to kako bo steklo 🙂
Osebno se mi ne zdi to nic bolanega. Pac del mene 🙂 Bolj ko to sprejmes lazje je (in tezave se vcasih sploh ne pojavijo)
Sploh pa mislis da drugi poleg tebe mislijo “a mu tece al ne”? Zelo vrjetno so zaposleni s svojimi mislimi in se ne ukvarjajo s tabo in tvojim problemom.
srecno!
sm mislil da sm edini k ma ta problem…
Najprej se mi je zdela da je stvar fizične narave, zato sem sel k urologu, ki ni nič pametnega odkril.
Potem sem spoznal da je vse v glavi…Zdej sm se nekak navadu na to, čeprav bi bilo po mojem fajn, da bi obiskal psihiatra. Čeprav, khkm, kaj pa vem… Nekak sm skeptičen glede tega-ne bi se rad z neko kemijo filal, pa da se mi stanje potem še poslabša.
A je mogoče komu dejansko pomagal obisk psihiatra?
lp