UREJANJE ODNOSOV……
in nekaj nasvetov za v prihodnje.
Marko Ivanišin ( http://www.um.si/univerza/imenik-zaposlenih/Strani/imenik.aspx?idzap=15847 )
Saj sem hotel nehati natezanje okrog tega, kdo ima prav in kdo je v zmoti, pa mi nekaj ne da, da ne bi napisal tega.
Začni spoštovati ljudi, ki niso videli toliko šol od znotraj, kot si si jih ogledal ti.
Pobrišeš marsikaj (pa jaz niti nisem tako pomemben), spreminjaš naslove, trdiš stvari, ki jih v realnem življenu, času in zemljepisni širini in dolžini ni mogoče peljati.
Poizkusi sprejeti, da je kak “kmet zabit” v življenu že kaj skusil in poizkusil.
Apsolutizem in resnica samo enega ne bo pripeljala nikamor. Vrtanje po črevih drugih in analiziranje na podlagi: povej še to in to, ne pelje nikamor. Ljudje napišejo/mo kar napišejo/mo. S tem se je treba na forumu znajti. Morda ne želijo/mo napisati vseh podrobnosti, ker bi nas/jih kdo spoznal.
Toliko na hitro in dobronamerno, čeprav morda ne bo sprejeto tako.
Paco
Pravzaprav se ne gre za kosanje. Primerjam izkušnje s šolo. Pa nikakor ni nikogar, ki bi moje navedbe do sedaj zanikal/dokazal, da nimam prav.
Vas je pa veliko, ki mislite, da mu zavidam izobrazbo.
A bo sedaj dovolj preprosto napisano?
Paco Moralles, če je ta tema namenjena urejanju najinih odnosov, vam dajem roko! OK? Ni pa šlo brez “negativne kritike”, ali?
Na kritiko bom odgovoril, ker mi daje možnost, da z „zagovorom“ (ponovno) izrazim svoja videnja foruma, komunikacije in pojasnim posege, ki mi jih “očitate”.
Prenaslovil sem par tem. Se mi zdi smiselno (in vidim, da moj poseg deluje), da uporabniki pri odpiranju naslovijo teme tako, da je iz njih možno sklepati na vsebino (torej npr. “Urejanje odnosov z moderatorjem” ali “Težave z identiteto“ in ne npr. “Potrebujem nasvet” ali “Ima še kdo takšno izkušnjo?”)
Enkrat sem združil dve temi, ki sta imeli zelo podobno vsebino. Se mi je zdelo smiselno. Ne vem, če je (odzivi uporabnikov so kazali v obe smeri), si pa v prihodnje več ne bom “razbijal glave” in si delal dela s takšnim načinom moderiranja.
Izbrisal sem dve temi. Eno ste sami naslovili “Vem, da bo izbrisano…” in potem tudi rekli, da drugega niste pričakovali. Drugo temo sem izbrisal, ker uporabnici nista upoštevali mojega “opozorila”, da forum ni za to, da bi si v njem izmenjvali svoje e-naslove za zasebne pogovore…
Kolikor se spomnim, sem izbrisal kakšnih 5 sporočili. V enem je uporabnik preklinjal in enkrat sem izbrisal 2 ali 3 sporočila, ker smo se zaradi mojega oddaljili od teme (ljudje tukaj ne pišejo, da bi brali obračunavanja med uporabniki), enega vašega pa sem izbrisal, ker ste istočasno po drugih temah “smetili” z vsebinsko neustreznimi “provokacijami” (na moj račun). Z izbrisom vsebinsko primernega sporočila sem vam želel pokazati, da me nima smisla poskušati diskreditirati.
Da imam svoje nasvete za “sveto resnico”, je vaša interpretacija. Še „nikogar“ nisem izbrisal, ker se ne bi strinjal z njim. Nasprotno, kot sem že več krat napisal, vedno poskušam uporabljati komunikacijo (in argumente) za to, da se „stvari rešijo“. Če se vam zdi, da sem v svojih sporočilih nesramen, nespoštljiv ipd., mi to napišite in bom poskušal upoštevati. Tudi opravičiti se znam…
O izobrazbi: ta je po moje bolj izbira posameznika oz. njegove družine/okolja kot dokaz „pameti“. Za nazivi je navadno kar nekaj dela, ki ga drugi pač opravite drugje. In če boste vprašali moje znance (tudi študente), boste slišali, da sem “zadnji”, ki bi zaradi svojega dr. podcenjeval druge (če pa govorimo o tem, kar mislim, da je prav in potrebno, potem pa je druga zgodba…)
In ker vi ne morete, da ne bi, tudi jaz ne morem: če imate potrebo po potrditvi (vsebine svojih sporočil), kot ste napisali v zadnjem sporočilu, potem ste osebnostno kar nekaj let za temi, ki jih biološko kažete (če sem prav razumel, ste dedek, ali?)
In ja, ne dedek, Ata me kičejo mladiči mojih mladičev. Neskončno rad jih imam takšne kot so in oni mena tako smotanega kot sem.
Ja in še ena malenkost. Na forumu se običajno tikamo (nepisano pravilo), tako da ne bi izgledalo, da nisem opazil tvojega vikanja in mojega tikanja.
Sem kaj izpustil? Morda, izgovoril se bom na pozabljivost.☺☺
Pozdrav
Paco
Paco te popolnoma razumem. Ivanišina poznam iz študija medijskih komunikacij – kjer je poučeval najbolj brezvezne in nesmiselne predmete ever (no, saj sam študij tudi ni bil bogvekaj, ampak to tu nima veze). Vedno je bil največji “smartass” o vseh zadevah in se je rad znašal na folk za brezveze. Zdaj pa je prišel še okožit ta ljudski forum s svojim pametovanjem. Ta človek je eden izmed najbolj antipatičnih, kar sem jih kdarkoli srečal. Upam, da so dnevi njegovega moderiranja šteti.