Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Zavarovanja UPRAVIČENOST DO INVALIDNINE

UPRAVIČENOST DO INVALIDNINE

Pozdravljeni,
nezgodno sem zavarovana pri več zavarovalnicah (kolektivno, družinsko).
Pred enim letom je med CR -porod dvojčkov prišlo do neobvladljive situacije, posledica katere je, da so mi morali v celoti odstraniti maternico. Takrat sem bila stara 37 let.
Zanima me, kako se tretira taka situacija, ker definitivno ni bila prisotna bolezen (npr. rak,…), ampak nepredvidljivo stanje.
A mi v tem primeru pripada določen procent invalidnosti ali ne in ali se mi splača spuščati v tožbo z zavarovalnicami?
Hvala in lep pozdrav.

Z sklenitvijo nezgodnega zavarovanja se zaščitimo v primeru nesreč,zvinov….,katerih posledica je izplačilo zavarovalnine.
Temelj za izplačilo zavarovalnine pa je po definiciji nenaden,od zavarovanca neodvisen dogodek,kateri deluje od zunaj neposredno na zavarovančevo telo.
V vašem primeru pa žal ne vidim temelja za izplačilo zavarovalnine,saj je bil poseg v bolnišnici ob rojstvu vaših otrok neobhoden za vaše zdravje.
Verjetno s tožbo zavarovalnic ne bi veliko dosegli,kaj pa vaše stanje pomeni invalidski komisiji pa ne morem vedeti.
Želim vam vse dobro vnaprej,ter lepo pozdravljeni!
Bruno Šneberger

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

New Report

Close