“uporabna zavesa”
Takole: na vratih med sobo in hodnikom imamo šipo, kar pa je ponoči zelo moteče, če kdo prižge luč in te prebudi sredi najslajšega spanja. Ker ne bi rada zabijala žebljev, sem si nabavila ježka, ki se nalepi na šipo, vrata, da bo držal zaveso gor. Ne gre pa to za otroško sobo, niti odraslo spalnico, ampak tako “študentsko najemniško sobo”., polno vsega.
Iskala sem tudi po netu, da bi našla kako slikico, kako to izgleda že narejeno, pa ne najdem. Kje bi to našla?
Rada bi dobila kakšno divjo, nenavadno, prisrčno idejo za to zaveso. Barvasto blago, bi se dalo narediti kaj uporabnega (razen žepkov)?
Hvala za pomoč!
Maruša
Pred leti sem tako zaveso naredila za spalnico. Tudi jaz nisem želela ničesar zabijati. Priskrbela sem si ravno palčko (take kot so za zavese, le da je bila malo debelejša) in mož mi je naredil dva nosilčka iz pločevine (morda jih dobiš že zraven, pa jih le malo prirediš), ki sem ju pritrdila na zgornji rob vrat. Na vratih sta dve luknjici, vendar jih ne vidiš, ker sta zgoraj. Zaveso sem naredila ravno z zankami, spodaj sem prišila široko čipko. Moram reči, da mi je prav uspelo.
Upam, da boš kaj razumela!?!