Najdi forum

uporaba zdravilnih zelišč

Dober dan!

Mene pa zanima ali pozna kdo kakšno fino knjigo kjer bi bila opisana uporaba/shranjevanje zdravilnih zelišč – npr. recepti za sirupe, izdelava tinhktur, mazil/krem.

Hvala, hvala in še enkrat hvala za kakšen nasvet!

Tole je klasika, ki jo imam tudi jaz na svoji knjižni polici:

R. Willfort: Zdravilne rastline in njih uporaba (576 str., Obzorja, Maribor, 2006 – 5. izdaja)

Drugače pa je še veliko drugih knjig o zdravilnih zeliščih. Mogoče ti bo prišlo prav še kaj iz tega seznama:

P. Piber: Zdravilna zelišča in dišavnice : zdravje in dobro počutje iz narave (96 str, Učila International, Tržič, 2008)

P. Ody: Zdravljenje z zelišči : zdravilna zelišča od A do Ž : praktični vodnik zdravilnih rastlin z zdravili za najpogostejše bolezni (191 str., Domus, Ljubljana, 1994)

S. Ašič: Pomoč iz domače lekarne II (225 str., Mohorjeva družba, Celje, 1987)

S. Ašič: Domača lekarna patra Simona Ašiča : priročnik za nabiranje zdravilnih rastlin (176 str., Mohorjeva družba, Celje, več izdaj)

J. Zittlau: Domača lekarna (400 str., Prešernova družba, Ljubljana, 1999)

J. MacVicar: Zdravilna zelišča : nasveti za gojenje zdravilnih zelišč (48 str., Mladinska knjiga, Ljubljana, 1998)

M. Eppinger, H. Hoffman: Zdravilna zelišča : enostavno in zanesljivo določanje (192 str., Narava, Kranj, 2006)

B. Jagodič: Kuharske bukve, Zdravilna zelišča, čaji in čajne mešanice (222 str., NT&RC, Celje, 2006)

H. Neuthaler: Zdravilna zelišča (485 str., Založništvo tržaškega tiska, Trst, 1977)

M. Messegue: Zelišča za lepoto (200 str., Centralni zavod za napredek gospodinjstva, Ljubljana, 1986)

L. Bremness: Zelišča (239 str., Pomurska založba, Murska sobota, 1991)

M. Polunin: Naravna lekarna (143 str., Domus, Ljubljana, 1993)

D. Hoffmann: Zelišča : celostno zdravljenje : varen in praktičen priročnik za pripravo in uporabo zdravilnih zelišč (256 str., Mladinska knjiga, Ljubljana, 1998)

Joj, to je pa res prava zakladnica literature!!!!

Res vam hvala, zelo ste mi pomagali.

New Report

Close