Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija UPORABA PROBIOTIKOV

UPORABA PROBIOTIKOV

Pozdravljeni

Imam otroka starega 2 leti, pri 13m je začel obiskovati vrtec in je bil bolan vsak drugi teden (prehlad, kašel, vneto uho, itd…), začela sem z uporabo probiotikov Viridian z dodanim vitaminom C. Opazila nisem, da bi to kaj pretirano koristilo, saj je bil res ogromno bolan. Sem pa opazila, da ni dobil rotavirusa in tudi vseh teh bruhanj/drisk, tega ni imel. Sedaj uporabljam ta probiotik že konstantno 5 mesecev in ga namrevam tudi neprekinjeno vsaki dan naprej. Zanima me vaše mnenje glede tega, ali takšna dolgotrajna uporaba lahko škodljiva? npr. da bi ga uporabljala neprekinjeno do 3 leta? V zimskih mesecih je jedel še dodatno tudi Imunosal (sedaj več ne). Kako je s kombinacijo vseh teh zadev in kako je z dolgotrajno uporabo npr. Imunosala, Imonoglukana, itd…?
Zahvaljujem se vam za odgovor.
lp

Ker gre za prehransko dopolnilo in ne za zdravilo, je potrebno pogledati v navodilih, kaj piše o neprekinjenem jemanju pri otrocih in študije, ki so bile opravljene v ta namen.
Običajno ne priporočamo za nobeno tujo stvar, ki jo vnašamo v telo (razen zdravil, ki zdravijo kronične bolezni), da bi jih vnašali neprekinjeno, več let.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close