Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje uporaba

uporaba

Lep pozdrav!

Mene pa zanima ali je možna kombinacija Marevana in Aspirina protect 100mg? gospa ima predpisani obe zdravili, pa me zanima če lahko oboje jemlje?
Poleg tega je na novo dobila zdravila za zniževanje pritiska, in sicer Concor cor 2,5, Prenessa 4mg in Lacipil. zanima me, kako naj jih pravilno jemlje (kdaj tekom dneva).
Dobila je tudi dve mazili za isto področje, in sicer Canesten in Advantan. Ali lahko obe kremi uporablja istočasno ali z razmikom? zraven so ji pripravili kremo 10% olivno olje v belobazi. kdaj pa naj uporablja to kremo? (gospa se ni zapomnila vseh napotkov, ki jih je dobila).
Hvala za odvogore!
Lp

Spoštovani!

Aspirin Protect 100 mg in Marevan se lahko uporabljata hrati v kolikor obstaja indikacija za obe zdravili. V primeru bolnikov, ki imajo hkrati predpisani obe zdravili, je potrebna le nekoliko večja previdnost in posledično pogostejše spremljanje zaradi morebitnih krvavitev.

V kolikor ni bilo drugače predpisano, naj gospa jemlje tablete Concor COR in Lacipil zjutraj skupaj s hrano, Prenesso pa zvečer nekje 10-15 minut pred večerjo.

Obe mazili (Canesten in Advantan) lahko uporablja istočasno – lahko tudi vsakič ko se namaže, predhodno obe mazili pomeša na dlani in se nato namaže z mešanico obeh. Olivno olje v belobazi je negovalno mazilo, ki se ga lahko uporablja kjerkoli po telesu (suha koža,…) in sicer večkrat dnevno. V primeru, da se ga uporablja tudi na istem mestu kot Canesten in Advantan je potreben časovni razmik.

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

New Report

Close