Najdi forum

Pozdravljeni starši.

Lahko poveste, kako bi vi reagirali, zunanji pogled bo verjetno drugačen:

imam 14-letnega sina. Zjutraj sem ga prosila naj prižge svoj PC (s svojim geslom), da bo
njegov očim popravil preko njegovega svoj računalnik. Ker očim ni rekel prosim, mu ga ni hotel prižgat. Odšel je v šolo in naju zignoriral.
Naj še dodam da je Asperger in je resno trmast in se upira na vsakem koraku. Jaz pa sem med njima filter in že čutim posledice tega filtriranja.

Hvala za konstruktivne komentarje!

Vesna

14 let ga že učite naj reče prosim
in zdej, očim ni reku, on to vzame smrtno resno
tko, da jaz bi ignorilrala in nič rekla
drugič pa se obnašajta tkol, kot učita

Pa ti veš, kaj pomeni diagnoza Asperger?

Sicer je AS več vrst in oblik, vse niho enako “resne”, ampak v bistvu ima čisto prav, sploh če ste ga na mrtve sekirali s temi prosim in hvala pa dober dan in nasvidenje ipd. Vzel je dobesedno – to Aspergerji počnejo, predvsem to! Tudi meni so moji že 100 x vrgli naprej – kako se pa reče?! Zakaj? Ker jaz njiju opozarjam na tak način. Da je pričakoval “prosim” se mi ne zdi nič takega, če pa je kasneje ta “prosim” dobil in še vedno ni sledil navodilu in prošnji, pa to ni veš stvar Aspergerja, ampak povsem navadne in običajne pubertete, ki pač išče meje, jih preizkuša in prestavlja. Torej v prvem primeru – če je “prosim” dobil in je šla stvar svojo pot, ne bi naredila popolnoma nič. Kvečjemu bi sebe vprašala po zdravju, kaj točno mi ni jasno. V drugem primeru – če je prosim dobil in kljub temu ni hotel sodelovati, bi dobil, ko pride nazaj, prazno mizo. PC bi se začasno preselil v klet. Pri nas se je to do zdaj zgodilo natanko 1 x. Obstaja še tretji primer – ko se odralsi spusti na nivo najstnika in ga on ne bo ničesa prosil, ker je pa on ja odrasel – to je najslabša možnost in v tem primeru je kriv tisti odrasel človek, ki ni sposoben dojet s čim ima opravka in je pač izzval, kar je dobil.

gobi,

se kar strinajam z “mamo otroka z adhd”.

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

New Report

Close