Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost umetna oploditev, ko ni izliva

umetna oploditev, ko ni izliva

Imam problem. Mož je bil zaradi karcinoma testisa operiran in imel izvedeno denektonomijo. Stranska posledica te opeeeracije je ta, da nima več izliva. Sedaj razmišljam še o enem otroku. Ali ima kakšna te izkušnje. Nekaj sem slišala, da lahko do semečec pridejo tudi kirurško in nato izvedejo umetno oploditev. Je to res. Kje se to dela in kako poteka. Za vašo izkušnjo bom zelo hvaležna.

Draga Anita,kolikor vem delajo punkcije oz. biopsije testisov samo andrologi.Na gin. kliniki sta to dr.Drobnič in dr,Zorn .Z možem pojdita po napotnice Ti jo rabiš od tvojega ginekologa ,on pa od splošnega zdravnika.Čim prej se skupaj naročita na razgovor,priporočam dr. Drobniča.Zelo je prijazen in izvedela bosta vse kar vaju zanima.Če najdejo samo en spermij,je postopek umetne oploditve mogoč.
Moj mož je imel enkrat biopsijo testisov,ker je med postopkom prišlo do “psihične blokade”….Pravi,da je sam poseg kar precej boleč,vendar smo vteh situacijah pripravljeni na marsikaj.No pa da ne boš preveč prestrašila moža……
Veliko sreče vam želim.Če te še kaj zanima vprašaj…
Katja

Kje pa dobim dr. Drobniča, imaš kak telefon, naslov..a dr. Reš o katerem se veliko piše ne dela teh stvari. A pri tem ne dajo narkoze, kako to izvedejo, da je boleče. Ne poznam teh variant, ker sem šele zdaj začela razmišljati še o tej varianti.

Pri dr. Drobmiču se moraš naročiti,pokličeš sestro za naročanje in ji poveš zakaj gre.Tel :01/433 60 27 .Tudi dr. Reš je androlog in dela vse preiskave tudi moškim s to razliko,da ima zasebno ordinacijo.Če imata oba napotnice, ne bosta nič plačala.To je boleče,vendar,če dobijo nekaj več “materiala” ga zamrznejo,tako da v bodoče to ni več potrebno,vsaj dokler je zalog. Enako naredijo pri moških,ki imajo “psihični blok”.
Dobijo lokalno narkozo,vendar ko le ta popusti baje kar precej boli.Med samim posegom pa menda ne.Androlog naredi na modu 1-2 cm dolg rez in skozi to odprtino ustavi pripomoček s katerim odvzame semečeca,potem pa to zašije (1-2 šiva).Veliko sreče ti želim..
Katja

Katja najlepša hvala za prijaznost. Zelo si mi pomagala. Samo to te še vprašam, je treba dolgo čakati?

Če me spomin ne vara 2-3 mesece .
Katja

Anita
Za informacije se lahko obrneš tudi v Mb (dr.Vlaisavljevič). Spomladi je bila čakalna doba približno mesec.
Lp Jana

New Report

Close