Najdi forum

umetna oploditev

Lepo pozdravljeni!
Zastavila vam bi nekaj vprašanj, ki me mučijo.
Stara sem 32let in sem imela že drugi poskus umetne oploditve. Transfer so mi vstavili 11.03.01. 25.03.01 sem začela krvaveti, vendar krvavitev ni bila v strdkih in je bila normalna, krvavela sem dva dni. Urin imam trmno rujave barve, slabost in bolečine v trebuhu in zelo sem utrujena. Obrnila sem se že na svojo os.zdravnico vendar je ta službeno odsotna, do sredine aprila.Zanima me ali je možno,da se je plod obdržal in če je ta pojav normalen. Ali grem lahko na urgentni blok, da mi naredijo UZ trebuha?

Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem!

Draga Silva,

te dni bo torej nosečnost ustrezala nakako 5 tednom “po menstruaciji” kot bi to izgledalo pri spontani nosečnosti. Zato bi bil lahko beta HCG že povišan in mrda bi seže tudi kaj videlo na ultrazvoku. Če se bo torej krvavitev (kakršnakoli) nadaljevala ali e bi se pojavile še bolečine v trebuhu bo res potrebno narediti pregled, če ne drugje pa na urgentnem bloku kliničnega centra. Samo, poskusite priti v dopoldanskem času od ponedeljka do sobote pred 9. uro, ker se npr. beta HCG dela samo med tednom in samo enkrat dnevno. Tako boste morda že isti dan do 14h izvedeli za kaj gre, sicer pa bo izvid šele naslednji dan ali celo šele v ponedeljek ob 13h.

Pozdravljeni!
Zahvaljujem se vam za oba odgovora, ki sta bila poslana. Opravičujem se vam, ker sem vam zastavila še eno vprašane z isto vsebino. Žal so te spletne strani malo spremenjene in nisem našla odgovora. Mislila sem ,da vam sploh nisem poslala prvega vprašanja, ko pa sem že odposlala drugega sem našla prvega. Malo čudno ampak se zgodi.
Še enkrat se vam zahvaljujem in obenem opravičujem za nadlegovanje.
Želim vam lep dan in čimbolj miren vikend!
SILVA

New Report

Close