Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija ultrazvok kolkov

ultrazvok kolkov

Pozdravljeni, hči je pri starosti 2 mesecev opravila ultrazvok kolkov. Zdravnica je pojasnila, da so kolki v redu, vendar jedro še ni vidno, zato naj se na ultrazvok oglasimo pri starosti 5 mesecev. Na izvidu je zapisano: koščeno prekritje dobro, rob acetabuluma pravokoten, pokrov iz hrustanca zašiljen, jedro glavice manjka, sonografska ocena stabilno (vse navedeno velja za levi in desni kolk). Kategorizacija levi kolk Ia, desni kolka Ia, kontrolni pregled čez 12 tednov.
Ker živimo v skupnem gospodinjstvu s hudim kroničnim bolnikom, se glede na epidemiološko sliko poskušamo čim bolj izogibati stikov z drugimi ljudmi. Zato bi vas prosila za mnenje, kako pomembno je, da ponovni ultrazvok kolkov opravimo točno pri 5 mesecih starosti oziroma ali bi bilo bistveno slabše, če bi pregled opravili kakšen mesec ali dva pozneje, ko bo (upajmo) stanje glede covid-19 kaj boljše in tveganje okužbe manjše. Kaj pomeni, da jedro še ni vidno in ali je mogoče enak pregled opraviti npr. pri starosti 7 mesecev? Že v naprej se zahvaljujem za vaše mnenje in nasvet.

Glede na to, da prihajate na pregled z zdravim dojenčkom v del ustanove, ki je namenjen SAMO ZDRAVIM dojenčkom in ob tem tudi izpolnite anketni vprašalniik, se lahko okužba v zdravstveni ustanovi zgodi le izjemoma. Pravzaprav v tem času ni bilo okužb, kjer bi se nekdo okužil v ZD od uporabnikov.
Svetujem, da se držite termina, saj so namenjeni kontroli v času, ko bo jedro zagotovo vidno.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close