ultrazvok
Pozdravček vsem skupaj!
Ob prebiranju vaših vprašanj in odgovorov nama je takoj padlo v oči, ko ste napisale, da vam je ginekolog posnel “kratek filmček” vašega zakladka. To se nama zdi čudovita ideja in naju zanima, kje in kako je to mogoče.
Midva imava z “najino” ginekologinjo precej neprijetne izkušnje. Sem v 17. tednu nosečnosti in oba resnično uživava v njej in želiva vse, karkoli se dogaja okoli najinega otroka, doživeti skupaj. Pri prvem UZ sva zdravnico vprašala, če je lahko partner zraven, težko je privolila, a nama je dala jasno vedeti, da ji to ni všeč.
Kar pa naju je nato zelo razočaralo, nama ni hotela dati slikice, ker je ona pač ne daje in jo bova dobila po porodu : (
Po vsem tem je najbrž odveč, da upava na kak filmček, kajne?
LP,
Simona in Simon
Priporočam vama, da če je to mogoče finančno, preprosto dogovorite s kakšno od privatnih ginekoloških ambulant v vajinem kraju, da še enkrat naredita ultrazvok in morda – te so zelo dobro opremljene – naredi slikice oziroma celo posname filmček. To ponavadi stane okoli 8.000 tolarjev, če vama ni preveč. Če pa imata težave z ginekologinjo, vama priporočam, da jo zamenjata. Nosečnost je tako lepo obdobje, da nekoga, ki ti jo s vojo slabo voljo greni, ne potrebujeta.
Nista pa povedala, ali je šlo za vaginalni ultrazvok ali navadnega preko trebuha? Moj ginekolog, ki je sicer izredno kul, možu ni dovolil prisostvovati, dokler mi v 21. tednu ni opravil prvega ultrazvoka preko trebuha. Morda pa je vajina gink. zato težila, čeprav bi vama pa slikice morala dati! Saj se spodobi, a ne?
Lp
Tina
Ja, res je problem pri zdravnikih, katerih storitve niso samoplačniške. Pri vseh samoplačniških je možnosti vedno več – vzamejo si več časa, dovolijo (celo zaželena je!) prisotnost partnerja,…
Jaz sem med nosečnostjo zamenjala 4 ginekologe – pa se je splačalo vztrajati, saj sem sedaj zelo zadovoljna.
Enkrat sem že pohvalila svojo ginekologinjo dr. Klaro Mihelič iz Črnuč, pa bi to rada še enkrat ponovila. Sicer so njene storitve samoplačniške, a za svoj denar tudi veliko dobiš, vključno s posnetkom UZ-ja na videokaseto in kup slikic.
Veliko sreče in LP
Pozdravljene!
Najprej naj se vam vsem najlepše zahvaliva za vaše odgovore! Resnično so naju zelo potolažili, saj sva že mislila, da sva preprosto preveč zahtevna. Zdaj pa so nama vaši odgovori zelo pomagali tudi pri odločitvi. Prej sva se namreč odločala ali naj zamenjava ginekologinjo ali ne. Zdaj sva v to prepričana. Čeprav sva še oba študenta, nama cena sploh ni tako pomembna. Edino, kar naju zanima, je dobrobit otroka.
Pri sedanji ginekologinji pa to preprosto ni mogoče.
Hvala tudi za nasvete glede ginekologinje iz Črnuč. Midva sva iz Celja in priporočili so nama že dr. Govčevo.
Še enkrat hvala in LP!
Simona in Simon