Zanima me kje v Sloveniji je možno opraviti ultrazvočno- nekirurško liposukcijo (ne kavitacijo), ki jo opravljajo pod lokalno anestezijo. Veliko sem že prebrskala po netu, vendar sem zasledila, da jo opravlja le dr. Šikman v Ljubljani. O njem nisem zasledila nič drugega kot dve kritiki deklet, katerim se je zdel neprofesionalen.Ima kdo kakšno izkušnjo s tem zdravnikom? Zakaj se ostali kirurgi ne odločajo za ta način liposukcije, ki je tudi v svetu baje veliki hit- povsod zasledim samo klasično liposukcijo pod splošno narkozo, pri kateri je tudi okrevanje mnogo daljše.
Hvala
Spoštovani,
obstaja kar nekaj aparatov za liposukcijo, nekateri so ultrazvočni, nekateri PAL, nekateri klasični, nekateri laserski.
Vsi so namenjeni liposukciji. Ali bo liposukcija dobro napravljena ali ne ni odvisno od aparata, temveč od zdravnika. Zato večina ne oglašuje vrste aparata, temveč metodo.
Lp,
P.s.: ultrazvočna liposukicja je kirurški poseg.ni ne nekirurški. V svetu je bila moderna pred cca 5 do 10 leti, sedaj pa se zaradi možnih stranskih učinkov popularnost zmanjšuje.