Pred kratkim so mi ukradli avto pred blokom. Zavarovan je bil kasko, tudi proti kraji. Problem je ta, da sem imel prometno dovoljenje v avtu. Imam dva originalna ključa in rezervnega, plastičnega. Pravtako imam homologacijo saj je bil avto kupljen v Nemčiji.
Slišal sem namreč neke informacije, da, če pustiš prometno v avtu, ne dobiš povračila stroškov avta oz. da zavarovalnica ne vrne ničesar. To se mi zdi absurdno; ampak pri nas nikoli ne veš! Ko sem bil na zavarovalnici mi v zvezi s tem niso rekli ničesar! Močno upam, da to ni res! Prosim, pomagajte!!!
obupan
Ja, še to: v avtu je bil še otroški sedež, radio in še nekaj stvari. Zanima me, ali so te stvari tudi vključene v kasko ali bi jih morali posebej zavarovati-to me zanima tudi za v bodoče!
Hvala še enkrat!
To, da je bilo prometno dovoljenje ugradeno z vozilom, ne igra nobene vloge. Torej brez skrbi, odškodnino zaradi tega morate dobiti.
Kar pa se tiče opreme, pa dobite povrnjeno le, če je bila posebej zavarovana.
Torej – če imate vozilo v katerega je bila naknadno vgrajena klima, ali kakšna druga oprema in niste pri sklenitvi plačali za to premije, potem ta oprema ne bo povrnjena.
Radio ravno tako -če je bil v vozilu kot standardna oprema, potem morate dobiti povrnjenega.
Pa srečno in čim manj komplikacij.
LP
Tanja R.