Najdi forum

Ujeta v pasti zvez na daljavo ?

Zdravo,

Pišem vam zaradi prijateljice, pri kateri sem opazil določene stvari, katere se mi osebno zdijo nekoliko čudne in vas zato prosim za vaše mnenje.

Gre se za to, da ima zadnja leta (od 2001) same zveze na daljavo. Fante menjuje precej hitro in zanimivo, vsi so iz drugih koncev Slovenije. Na vse skupaj sem postal nekoliko pozoren, ko so se ji zgodbe začele ponavljati. Punca ima 30 let in se mi takšno obnašanje zdi nekoliko čudno.

Zveze na daljavo imajo določene specifičnosti. Zahtevajo relativno malo truda, potekajo samo 2 dni v tednu (sobota, nedelja), v ostalih dnevih se dejanjsko ne dogaja nič. Pet dni v tednu si na “varni razdalji”, potem pa skupni vikend, kakšna žurka, izlet.
Se vam ne zdi, da je takšen odnos zelo zavajajoč ? Je sicer lep, ampak…
Sam gledam na zveze na daljavo kot na bežanje od odgovornosti, medtem ko so zveze “na blizu” soočenje. Tam ne moreš za 5 dni zbežat ven, kar pa v zvezi na daljavo lahko počneš. Obnašanje v eni in drugi zvezi je drugačno, nastane popolnoma drugačen odnos.

Imate mogoče kakšno razlago, zakaj se ji to skozi dogaja ? Prepričan sem, da vse skupaj ni več slučajno in da jo v takšne zveze nekaj vleče. Možno je, da ji to enostavno paše, sam pa sumim, da je problem nekoliko večji.
Se morda boji prave ljubezni, pravega odnosa in zato v zvezah na daljavo išče nek kompromis ? Zakaj se zaljubi smo v fante, ko so daleč in ona to ve ?!?!
Je možno, da se je ujela v pasti zvez na daljavo in enostavno ne more več ven ?

Hvala za vaše morebitne odgovore.

Mel 1

Pozdravljeni!

Na vprašanje, ki ga zastavljate, ste si odgovorili že sami. Zveze na daljavo so varne, saj tam ni odnosa, ki bi te notranje prebudil do te mere, da nastane konflikt. V odnosu si šele resnično takrat, ko ti partner prebudi čustvene spomine, ki si jih prinesel iz otroštva. Od tukaj naprej se začne delo in rast, ki je veliko ljudi ne zmore brez pomoči tretje osebe.

To se ji dogaja, ker iz svoje družine ni prinesla modela varnosti, ki ga da oče. Ker ji bližina in ljubezen predstavljata strah, da bo ponovno zapuščena, če se odpre in da sebe v polnosti, so zveze na daljavo v tem smislu varne poti, ki jih ubira.

Človek skozi takšne poti težko najde sebe, saj je v sebi vedno bolj nesrečen in negotov.

Ne vem kaj vas je toliko nagovorilo in kdo je ta oseba v vašem čustvenem svetu. Čutiti je precejšno mero zaskrbljenosti z vaše strani. Gospa bo morala zelo globoko vase in se soočiti z vso bolečino in strahom, ki ga nosi, da ne zmore odnosa, ki bi jo izpolnil in osrečil.

Imejte se lepo.

Sabina Stanovnik
spec. ZDT
Midva-zakonski in družinski center, Ptuj
tel:041/867-856
e.mail: [email protected]

Sabina Stanovnik spec. Zakonske in družinske terapije Midva-Zakonski in družinski center, Ptuj Tel: 030/333-009 E-mail: [email protected]

Ugotovitve so identične tvojim, le da je le njena volja in pravica da živi po svoje. V kolikor bo kdaj želela svoje življenje urediti in ga ovrednotiti z zvezo (seveda tisto pravo), bo potreben drugačen pristop.

Nekateri odrastejo hitreje, nekateri nikoli…

New Report

Close