Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Uho in sinusi

Uho in sinusi

Pozdravljeni.

V nedeljo me je močno pričelo boleti uho in cela polovica glave, izcedek iz nosu je bil obilen in gnojen. Zdravnica mi je v ponedeljek predpisala Hiconcil, antibiotične kapljice za uho in seveda protibolečinske tablete.
Danes je izcedek iz nosu še, ga je pa bistveno manj. Moti me, ker me uho še vedno boli oz. je v ušesu čuden pritisk, zdi se mi, da bi mi bilo v veliko olajšanje, če bi v ušesu nekaj počilo. Bolj pa me skrbi naslednji pojav, ko si praznim nos, mi v ušesu precej čudno piska (zvok ni konstanten, kot da bi pokal balonček) in iz ušesa mi priteče več tekočine kot običajno. Počutim se, kot da bi imela v ušesu luknjico. Še vedno pa je prisotna tudi bolečina za in nad ušesom, ki je občasno bolj intenzivna, kot bi me “strela”.
Kdaj bom spet slišala na to uho?
Koliko časa je bolečina še normalna?
V zadnjih dneh sem pojedla več protibolečinskih tablet kot prej v štiridesetih letih in imam tega že dovolj.

Spoštobani!

Ob vnetju ušes imamo oteklino in izcedek v srednjem ušesu, kar je lahko zelo moteče, lahko pa pride tudi do luknice v bobniču. Vse to se ponavadi uredi s pomočjo zdravil, seveda vse potrebuje tudi svoj čas. Sluh se vrne najkasneje – ko izgine oteklina in se zaceli eventuelna luknica. To lahko traja tudi 2-3 tedne.

LP IB.

New Report

Close