Najdi forum

Pozdravljene mamice in očki,
vaše teme so sicer zelo zanimive in poučne a še nikjer nisem zasledila
podobne izkušnje, zato sem se odločila da vam opišem mojo…

Naša punčka je bila ravnokar stara eno leto in smo ravno praznovali rojstni
dan, ko jo je kar naenkrat ugriznil naš domači pes.
Ugrizi so predvsem po obrazu, tako da je bila kar šestkrat šivana.
Od tega je zdaj sicer minilo 14 dni, rane so se že kar zacelile, čeprav so
se tudi gnojile, vendar še ima velike brazgotine.

Zanima me, če se je mogoče že komu zgodilo kaj podobnega?
Ali mislite, da bodo ostale te brazgotine za večno tako velike?
Kako vse to skupaj preboleti, ko pa imam tak občutek krivde?

Hvala za vsak vaš nasvet in pazite na svoje otroke!!!

Bojek

Občuka krivde, ti ni treba imeti. Človek, ne more vnaprej predvideti, kaj se bo zgodilo. Lahko si zraven, pa ti otrok pade in se poškoduje. Marsikomu, se je to že zgodilo. Kar se pa kužka tiče, ne vem s čim je bil neposredno ogrožen, oziroma se je tako počutil. Morda je vmes malo ljubosumnosti. Sama imam majhnega otroka in velikega kužka, pa moram tudi njemu dajati pozornost, tako da čuti, da ni zapostavljen.
Brazgotinice, se bodo zacelile, in sčasoma povsem izginile.To ti ni treba skrbeti. Pa, slabo vest, nikar! Pridejo trenutki, na katere nimamo vpliva, saj si vseeno dobra in skrbna mamica.
LP Ksena

Glede na izkušnje menim, da ima otroška koža zelo dobro sposobnost regeneracije in mislim, da bodo brazgotine majhne oz. slabo vidne. V lekarni se dobi kar nekaj mazil, ki pomagajo pri lepšem brazgotinjenju npr. Contracel (ne vem točno kako se napiše), stane okrog 1000 -1500 SIT.
Kužija pa imejte vseeno radi, saj gotovo ni tega naredil namenoma.

Oh, to je pa res hudo! Glede brazgotin ti bodo najbolje vedeli odgovoriti zdravniki, vendar mislim, da se pri tako majhnih otrocih koža lepo obnovi.
Lahko zaupaš, kakšne pasme je pes? In kaj ste storili z njim? Sem ljubiteljica psov, vendar sem mnenja, da psu prav nikoli ne smeš absolutno zaupati! Prav je, da si opozorila starše na to!
Krivda pa…ne vem, kaj naj ti rečem. Nekako boš morala živeti s tem, a naj se ne zasidra vate ta občutek. Vprašanje je, če bi lahko preprečila, lahko bi bilo še kaj hujšega. Verjetno je bila kje napaka, da je do tega prišlo, a obtoževati se, nima smisla. Glejte naprej, ta strašni dogodek pa naj vam bo šola – česa, moraš pa sama ugotoviti.

Tu se popolnoma strinjam z neli. Kužija imejte vseeno radi, pa poskušajte tudi njemu nuditi dovolj pozornosti.

LP Ksena

Hvala za vaša mnenja!

Zdravniki so sicer različnega mnenja, pravijo da so različne kože in se različno
zacelijo…. pa vseeno nas skrbi.

Glede psa, je nemški ovčar in je bil vedno prijazen do otrok. Morda prav tisti
dan ko smo praznovali rojstni dan res ni prejel zadosti pozornosti a ga to vseeno
ne opraviči.
Saj vem da v resnici ni kriv a pogled nanj me vedno spominja na ta dogodek,
vendar smo ga vseeno obdržali ker sem tudi jaz ljubiteljica živali.

Morda bomo ščasoma res pozabili in se brazgotinice ne bodo več videle, ampak
nobenemu psu ne bom nikoli več zaupala…

Hvala!

Lep pozdrav !
Kako pa deklica zdaj sprejema kužka in kako sta se razumela prej ?
Tudi jaz imam rada kužke vendar previdnost vsekakor ni odveč.Upam, da boste na neprijetni dogodek čimprej pozabili in da se ne bo ponovil.

Pozdravljeni še enkrat…

Punčka še zgleda ne ve, da ji je to naredil pesek. Ko ga je za tem videla
ni kazala straha in bi še kar šla k njemu.
Prej sta se vedno razumela, le povohal jo je in je vedno šel vstran, nikoli
ni bilo nobenega problema.
Morda se je tokrat ustrašil ali kaj drugega, nevem….

Ampak zgleda res, da nikoli ne moreš biti prepričan, zato je vredno
bolj pazit!

Lep dan..

Zdravo,

ne razumem da lahko nekdo odgovarja na to temo “poskušajte tudi psu posvečati vec pozornosti”!!!!! Lepo vas prosim!!!!! Ma kakšna pozornost neki, pri takem dogodku!!!!

Kuža je uničil obraz enoletnega otročka in še to ne zastopim da ga lahko še starši obdržite zraven otroka, ali pomislite kdaj, kaj se lahko še zgodi, če ostaneta otrok in pes sama!!!!!!! Žival je žival, in če si niste na jasnem zakaj je to naredil, ga pri priči dajte stran, še vedno je čas za to da imate živali kasneje ko otrok zraste!!!

Enostavno ne razumem tega, pa upam da nisem edina ki tako razmišlja!!

Ja, vi bi kar zavrgli nekoga, ki nekaj stori. Tudi žival ima dušo in ga lahko polomi, kot človek…Tudi pes pozna kesanje..Treba je poskati vzrok, in reševati zadevo v smislu pozitivnega ravnanja. Draga moja, če mož pri pretepu, poškoduje ženo, ali ga kar odstranimo, ali pa če se otroka v šoli stepeta, pa pride do nesrečnega padca, ali se otroku kar odpovemo? Agresivnost psa tu ni bila prisotna ( to je velika razlika), verjetno je bil le prestrašen, in je žal, odreagiral tako kot je. Zdaj, pa je po vašem edino pravilno, psa odstraniti. Draga moja Nives, vi ste šele kruta, kaj ko bi vas odstranili, za vse napake, ki ste jih storili, brez da bi imela možnost to popraviti.

Pozdravljeni! Razumem starše in verjamem, da jim je težko saj je tudi kuža del njihove družine. Vendar bi sama verjetno ravnala tako kot pravi Nives. Psa stran, ker bi se bala, da se stvar ponovi, saj so otroci vedno bolj živahni in kuža lahko pride večkrat v situacijo, ko se ustraši.In konec koncev je na žalost kuža samo žival, otrok pa je le otrok.
Glede pretepa mož- žena pa; ja mož je za odstranit ali pa žena, ker pretep ne spada v partnerske odnose.

Pozdravljeni!!

Ja, tudi jaz sem takoj pomislila na odstranitev, vendar ga že s strani
veterinarjev pet tednov ne smeš-glede opazovanja…

Pa bodite prepričani da hčere ne bi nikoli več spustila v bližino psa, da
nebo kateri rekel da nismo dovolj odgovorni.
Psa pa smo še isti dal dali v boks tako da otrok ne more nikakor v bližino
njega.
Po poteku pet tednov pa še sama nevem kaj bomo naredili.
Zdaj je otrok na varnem in nikoli več nebo sama z njim, kaj pa se ji
drugače lahko vse zgodi pa nikoli ne vemo…….

Bojek

Tudi mene je ugriznil domač pes, ko sem imela pet let, zato se dogodka še danes spominjam. Neljub dogodek sem za otroka zelo mirno prenesla in še danes se psov ne bojim. Brazgotine po obrazu so seveda ostale, vendar me ne motijo, ker so del mene, čeprav so kar dobro vidne. Meni se je to pripetilo pred dvajsetimi leti, vendar danes je medicina že tako napredovala, da bo pri tvoji punčki veliko bolje in tudi brazgotine ne bodo tako očitne. Morda se bo polavil kak problemček v puberteti, ko še posebej deklice rade vidijo vse nepravilnosti na obrazu in po telesu. Vzpodbujaj jo in ji daj vedeti, da ni vse v popolni figuri, temveč tudi v srcu.
Če želiš še kaj poklepetati ali vprašati, se javi.
Pety

New Report

Close