ugotovitev alergije z bicom aparatom in alergiološki testi- RAZLIKA
Pozrdavljeni,
na tej strani sem nova in marsikaj prebranega mi je olajšalo začetni šok ob spoznanju, da je tudi moj sine med alergiki.
Po nekajkratnem neuspelem zdravljenju gnojnega vnetja oči pri pediatru (zdravili so ga 4x z antibiotičnimi kapljicami, 1x z antialergičnimi ter Claritinom) pa kljub vsemu ni bistvenih sprememb. Izvidi za patološke bakterije so negativni, ker je star 4 leta pa se pediatru ni zdelo smiselno vzeti bris za clamidijo (naj bi bil že prevelik, saj se ta bolezen na očeh pojavi pri novorojenčkih).
Diagnoza: alergija na cvetni prah pelodov drevja in /ali / najbrž tudi na cvetni prah trav.
Kot dojenček in malček je imel nekajkrat atopični dermatitis (stanje je iz leta v leto boljše). Letos se je pojavil le 1x, ob namazu s kremo z zaščitnim faktorjem 40.
Otroka sem peljala k Bicom terapevtu, ki pa je odkril, alergijo na mleko, mlečni sladkor in sladkor, s tem, da mi ni znal obrazložiti kateri ostali sladkor (je to, saharora, fruktoza, …?)- le nobene sladke hrane, pijače, … naj otrok ne bi užival. Trenutno hodiva na terapijo za mleko, ki bo končana prihodnji teden. Terapevt je ugotovil, da otrok ni alergičen na trave in drevje.
Ima pa še vedno vnete oči, le da ognojka ni tako veliko (po zadnjih antibiotičnih kapljicah), s tem da zadnja dva tedna še močno smrka in kašlja, česar prej ni bilo.
Sem zelo zmedena in ne vem komu naj verjamem. Naročena sva tudi na alergiološke kožne teste. Bom videla kaj bo tam pokazalo.
Ali ima kdo izkušnje, da ugotovitve alergij pri splošnih zdravnikih in alternativnih zdravilcih niso bile enake?
To me zelo bega. Otrok že 2,5 let nima reakcij ob uživanju mleka in mlečnih izdelkov, do 1,5 leta je bil dojen. Oči pa so ob zadrževanju ob travnikih vedno bolj pordele.
V naprej hvala za odgovore, Renata
Mislim, da je najbolj zanesljivo, če sama začnete (brez testov) ugotavljati, naj kaj je otrok alergičen in sicer pri hrani – z izločanjem. Glede peloda in trav pa po času cvetenja.
Gnojni izcedek ni značilen za alergijo.
Tako sem jaz delala pri svojem otroku in ugotovila odstopanja od testov. Bicom pa ni zanesljiv.