Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija udarnina mišice

udarnina mišice

Spoštovani dr. Maechtig,

pri padcu sem se udarila v predel stegna. Imam hematom, na dotik me boli.

Skrbi me bolečina pri hoji. Na nogo sicer lahko previdno stopim, a me boli, če jo bolj dvignem (npr. pri hoji po stopnicah).

Na urgenci sem dobila diagnozo S70.1 Contusio regio femoralis dex.

Slikali so me z rentgenom, zlomljeno ni. UZ mi niso naredili.

Zanima me, ali je smiselno, da grem samoplačniško na UZ (skrbi me, da bi bila mišica natrgana). Zanima me tudi, ali si s hojo (po stanovanju in od avta v službo) delam škodo – ali bi morala samo ležati. Ne bi si rada nakopala dodatnih poškodb, ker sem veliko športno aktivna.

Koliko časa se priporoča mirovanje – samo, dokler boli, ali še kasneje.

Je smiselno iti na (samoplačniško) fizioterapijo – če ja, kdaj in kakšno? Fizioterapija z laserjem je v tej fazi smiselna (poškodovala sem se pred 3 dnevi)?

Najlepša hvala za vašo pomoč.

Lp

Spoštovani!

Glede na hematom bi svetoval še UZ, da se vidi, ali je mišica res natrgana. Lahko hodite, nogo obremenjujte do meje bolečin, tako da ni treba mirovati. Delajte tudi vaje za stegensko muskulaturo, se pravi izteg nige in dvigovanje noge od podlage. Stegno si dajte hladiti z ledom, lahko opravite tudi že fizioterapijo – protibolečinska terapija, ciljana tudi na zmanjševanje otekline. Lahko tudi fizioterapija z laserjem, UZ, magnet. Če je mišica natrgana, imate lahko bolečine tudi nekje 2-3 mesece.

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close