Najdi forum

udarjanje z glavo

Spoštovani!
Imamo problem, ki se je v zadnjih dneh samo še povečal. 11 mesecev in pol stari sin si je v zadnjem času, ko se mu je zgodilo kaj nepredvidljivega (če se je po nesreči udaril, če se je ustrašil,..) takoj poiskal steno ali pa rob pohištva ali pa kar na tla in se butnil z glavo. Enkrat se je udaril v fasado in na čelu mu je ostal lep odtisek.
V soboto pa je zbolel (prehlad z vročino) in seveda je bila vsa pozornost usmerjena vanj. Štiri dni kasneje, ko je že bil brez vročine pa je bil naravnost neznosen, za vsak gib, ki mu ni bil všeč, ali pa če sem mu kako stvar prepovedala (npr. udarjanje z igračo po pohištvu) se je butal, tako da je imel na koncu na čelu kup modric. Poskušala sem ga ignorirati, pa je bilo še huje, potem sem ga vsakič malo pocrkljala, pa spet nic bolje. Če ni našel stene in sem ga imela na rokah, pa je z glavo udaril mene. Poleg tega pa me je še ugriznil. Miren je bil le, če sem ga nenehno zabavala z različnimi igrami, pa še takrat, ko se je udaril, bi najraje vse igrače pometal in jih razbil. Drugače ni bil problematičen otrok, znal se je sam zamotiti z igro in takrat sem ga tudi pustila pri miru, ko pa je hotel, sem se z njim igrala, mu brala,… Kot bi odrezal je postal nemogoč. Hodi v vrtec – jasli in mislim da ga rad obiskuje. Najprej ni nič jokal, potem je malo (nekaj sekund) ko sem ga tja prinesla, še vedno pa zajoka, ko prideva z možem ponj, vendar vse skupaj traja le toliko časa, da ga vzameva v roke, potem pa je ves vesel in kaže na reči okoli sebe. Ne vem, kaj naj naredim, da bi se to nehalo in kaj delam narobe.
Hvala za odgovor in lepo pozdravljeni!
Anja

Spoštovana Anja,
vseh možnih vzrokov za otrokovo vedenje ne morem našteti, selekcijo bo napravil le pregled pri pediatru.V vrtcu poizvejte predvsem, ali kaj od naštetega počne tudi, ko vidva z možem odideta.

New Report

Close