Udarec v trebuh
Spoštovani,
takšne reči je skoraj nemogoče ocenjevati na daljavo, ker je preprosto preveč neznank v enačbi. Če vas ne boli več, ni treba nikamor, če vas kljub temu skrbi, pa je edini možni ukrep lahko obisk ginekologa.
Spoštovani,
hm? in kakšne pasme je ta “psička” ? Pa tudi ne vem, s kakšno silo in ihto ter na kakšen način, vam je psička skočila na trebuh. Načeloma pa je pri 18 tednih izjemno težko na tak način povzročiti kakršnokoli škodo nosečnosti. Mislim,da ni treba hoditi nikamor.
Pozdravljeni, po neumnosti me je prijatelj zelel dvigniti tako da me je z rokami od zadaj stistnil cez trebuh in poskusil dvigniti s tal. Ko sem ugotovila, kaj pocne sem ga hitro odrinila, vendar me skrbi da bi lahko ze v tem casu povzrocil kaksno skodo. Sem v 28. tednu nosecnosti. Bolecin nimam, se pa otrocek nekoliko vec premika od takrat. Je kaj posebnega, kar bi morala opazovati in koliko je moznosti, da tak pritisk na trebuh naredi skodo? Hvala.
Spoštovani,
lahko ste mirni. Na srečo je nosečnost že s tekočino, ki obdaja plod odlično zavarovana pred točkovnimi pritiski, ki bi jih lahko ustvarile takšne in podobne situacije, saj se vse sile v tekočini vedno razporedijo enakomerno na celoten volumen nosečnosti.
Hvala za tako hiter odgovor. Sem bila vmes se na pregledu in vse kaze ok. Zanima me samo, ce bi se potencialne tezave/poskodbe placente videle na ultrazvoku? In ce je lahko se kaj takega, kar pride z zamudo in ni takoj vidno?
Zdravnik je videl samo nekaj vec tekocine na enem delu, kar bi lahko bila posledica pritiska, kar pa naj bi se razresilo samo od sebe.
Spoštovani,
v takih primerih je naš in tudi vaš največji sovražnih pretirana domišljija, ki sproži nepotreben strah, poveča občutljivost za vsakršne spremembe in opažanja in to se potem stopnjuje do neprepoznavnosti. Zaupajte lastnim osnovnim čutom in če vas nič ne boli, pozabite na vse skupaj.
Pozdravljeni, sem v 10. tednu nosecnosti in pa imam malo drugacno vprasanje. Jaz sem se namrec udarila v glavo, kar precej, ob vstajanju sem se zaletela v vrata od omarice. Me je kar precej bolelo in imam veliko busko. In me zanima, ce nasa lastna bolecina in stres ob taksnih dogodkih lahko kakorkoli vpliva na plod? Ali ni nobene povezave ob taksnih in podobnih nesrecah. Hvala in lp
Spoštovani,
res je. Vaša bolečina oziroma vsaj tovrstni stres, do katerega pride ob takem dogodku, na nosečnost nima vpliva. Nekaj drugega bi bilo, če bi se npr. opekli več kot 20% površine kože in zaradi tega pristali v neki intenzivni enoti na desetinah substanc.
mislim, da obisk pri ginekologu po opisanem mehanizmu padca ni potreben.
Spoštovani,
isčem podobno vprašanje, pa ga nisem zasledila. Sem v 8. tednu nosečnosti in sem doma ob hitenju srednje močno udarila v zaokrožen pult, ki je ravno v višini maternice. Bolečin/krčev/krvavitev ni. Se mi je pa dan kasneje pojavil občutek tiščanja oz zelo blage bolečine, ki opozarja naj to področje pazim.
Vem, da je tako zgodaj maternica in plod še zelo globoko znotraj, pa me vendar zanima, če je kakšna možnost za poškodbe, glede na to, da je bil udarec ravno v ta predel?
Hvala in lep pozdrav.
ne. Tako zgodaj bi bile možne poškodbe ploda le ob izdatnih in hujših poškodbah medenice pri nosečnici.
Pozdravljeni. Danes sem bila pri mami na obisku. Ležala sem na kavču in kar naenkrat je psička priletela iz druge strani kavča in skočila na moj trebuh, ker je lovila muho.
Ima nekje 10 kg, morda celo več.
Skrbi me, ker imam posteljico spredaj. Skočila je tam, kjer največkrat čutim otročka. Noseča sem 29+2. Bi morala na pregled k dežurnemu ginekologu takoj, ali lahko čakam ponedeljek do ultrazvoka?
če vas nič ne boli in če niste nič zakrvaveli po dogodku, ne rabite hodit nikamor, ker se ni nič zgodilo. Nosečnost je zelo dobro zavarovana pred posledicami takšnih dogodkov.