Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Udarec v lično kost

Udarec v lično kost

Pozdravljeni!

Pred dobrim mesecem je hči padla in se močno udarila v levo ličnico. Dobila je veliko oteklino, ki smo jo takoj hladili z ledom nato pa modrico na mestu udarca in pod očesom. Odpeljali smo jo na urgenco in na slikanje, pregledal jo je specialist ORL. Kost na srečo ni bila zlomljena ali počena.

Na območju udarca se ob dotiku še vedno začuti bulica, ko pa se hčerka nasmeje je na mestu udarca vidna manjša jamica, modrice nima več, boli je tudi ne že dolgo časa. Ali bo ta jamica izginila in če ja v kolikem času oziroma zakaj se sploh pojavi?

Hvala in lep pozdrav

Karolina

Področje udarnine se “čisti” in še več tednov je možno zatipati zatrdlinico na mestu poškodbe. Lahko je prišlo tudi do manjše poškodbe mišic na tem mestu, vdrtinica, ki jo vidite pri nasmehu, bo najverjetneje izzvenela. Ni mogoče napovedati.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close