Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Udarec v glAvo pri otroku

Udarec v glAvo pri otroku

Pozdravljeni,
Prosim za pomoc, ce je potrebno npr.rentgen glave..3letnega otroka je danes zbila zibka, kjer se je starejsi fant s hitrostjo zibal..zibka ga je z zadnjim delom zadela direkt v čelo, tako da ga je odbilo in vrglo na hrbet..do krvavitev, bruhanja in nezavesti ni prislo..sedaj po uri se sicer dobro počuti, ni bolecin vec v glavi, vidi se ze modrica na obeh okicah in sredi čela…sprasujem vas, ali morem biti vseeno pozorna na kaj posebnega alinaj grem na rtg? Partner glih ni za to, zaradi sevanja itd..sicer jaz tudi rada vse po naravni poti resim, ampak me ta udarec zares skrbi…hvAl ze vnaprej za odgovor.

Takojšnja izguba zavesti ali slabšanje zavesti (slabša odzivnost, upočasnjenost, pretirana zaspanost) znotraj 24, izjemoma 48 ur po poškodbi, hud glavobol z bruhanjem so znaki, ob katerih moramo pri poškopdbi glave pomisliti, da je prišlo tudi do poškodbe centralnega živčnega sistema.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close