Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Otroci s posebnimi potrebami in dolgotrajno bolni otroci učenje vožnje kolesa kot odrasel – težave z motoriko – kako?

učenje vožnje kolesa kot odrasel – težave z motoriko – kako?

Imam eno vprašanje. Mogoče se bo komu zdelo smešno, no mene pa čisto resno zanima.
Že celo življenje bi se resnično rada naučila voziti kolo, a mi to do zdaj, ko imam 24 let, še ni uspelo. Imam namreč blažje motorične težave že od otroštva, saj sem kot majhna punčka med epileptičnimi napadi ostala dlje časa brez kisika.
Praktičnega dela kolesarskega izpita nisem zmogla opraviti pri 10h letih (teorijo sem), nato pa sem poskušala velikokrat “speljati”, tudi v srednji šoli, največji problem je, da nekako že vozim, ampak ne znam voziti ravno v liniji (ampak volan pleše), in problem je ustavljanje in zaganjanje kolesa. Zato so razni semaforji velik problem in sem morala kolo voziti ob sebi, ker je moja reakcija ustavi-zapelji trajala tako dolgo, da je bila luč že rdeča, ali je pa padlo kolo oz. jaz. Kot otrok sem rada vozila tricikel in pa skiro in tu nisem imela večjih težav. Tudi pri rolerjih ne. Sobno kolo mi tudi gre, tako da sam postopek pedaliranja ni problematičen.
Kako pa naj se naučim voziti kolo? Ve kdo kakšno kolo bi bilo zame najbolj primerno za začetek (višina 155cm), ali kakšne vaje bi mi prišle prav? Sem že naveličana tega, da ne znam in nameravam resno “speljati” kot je treba.
Najlepša hvala za vsak nasvet. 🙂

MoonShine

Tako s tremi kolesi. Recimo motorni pijadžo mp3, če imaš izpit za avto B kategorijo. Če ga pa nimaš pa ti lahko kakšen mojster preprosto na navadno kolo privari še dva kolesca, da ne boš padala. Ker kar nimaš ne moreš vzeti toda svobodo si zaslužiš tudi ti.

MoonShine

ideja predhodnika, da vam nekdo na kolo doda kolesca, je odlična. Lahko pa tudi se obnete na SOČI, kjer bi lahko vas testirali in vam svetovali kakšne prilagoditve bi bile potrebne pri uporabi kolesa.

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Kaj pa če bi vadili na kakšnem igrišču dokler ne zverzirate tudi speljevanja, ustavljanja? Bi vam pa svetovala, da ne tvegate v prometu, le-ta je izziv tudi za poprečno motorično spretne, raje v spremstvu izbirajte kolesarske poti brez drugega prometa. In čelado na glavo.

New Report

Close