ubija me, ker se napije
ODIDI, uničil bo življenje tebi in otroku. Nikar imeti še kakšnega otroka, ki’ga bo streznil’. Trenutno je njemu na prvem mestu pitje in to se ne bo kmalu spremenilo. Zdravil se bo ko se bo sam odločil.
Ne obsodi sebe in otroka na tako životarjenje.
Odidi ZDAJ, če bo pokazal voljo in se šel zdravit, zdravljenje zaključil in se izkazal se še vedno lahko vrneš nazaj k njemu.
TVOJA LJUBEZEN in UREJEN DOM ga ne bodo odtegnili od pijače, NIKOLI IN NIKDAR, ne obsodi sebe in otroka na to, rotim te.
Živela sem sama tako življenje in še vedno mater obsojam, ker je in še vztraja ob očetu, se je šel zdraviti a odnos do nje in nas ostalih se ni bistveno spremenil.
Meni je uspelo ubežati in si ustvariti srečno življenje, za katerega zaenkrat ne kaže, da bo ponovilo vzorec iz primarne družine. Večkrat pa se zalotim, da sem takšna do otrok kot me je NAUČIL oče, takrat mi je hudo, ker vidim kako daleč sežejo taki vzorci in kako težko jih je preseči, pa sem že odrasla in pri vsem tem kar sta imela oče in mati nisem bila nič kriva.
pila8 ni ti lahko verjamem.Z načina tvojega pisanja sklepam da si dosti “flegma oseba” kar je v taki situaciji zelo dobrodošlo! No jaz prepuščam odločitev tebi in te nebom zasipal z brezveznimi forami kot so (odidi,pusti ga,slabše bo,…..)
Sam sem zdravljeni alkoholik ki v strogi abstinenci živim vstrajam 5 let.
Odloči se koliko ti zveza pomeni in koliko truda si še pripravljena vložiti vanjo!!
Koliko lahko zaupaš partnerju? Ali se splača vlagati energijo?
V vseh zgornjih odgovorih,nasvetih,hujskanjih nisem zasledil nič pametnega,pa nikogar ne mislim žaliti s tem!!
Prvo kar stori je to da si dopovej da partner pije isključno zaradi sebe in nikogar drugega. ne zaradi vzgoje,…… ampak samo zato ker mu tako odgovarja in vse ostalo so izgovori!! Postavi mu ultimat in to tako odločen ultimat da mu bo jasno da misliš izredno resno.TAKOJ AMPAK TAKOJ PUSTI ALKOHOL!!! Vedi tudi ti da takoj pomeni ta trenutek!! Samo ti veš kako resen je problem in ali je potreben zdravljenja od odvisnosti. Če se ti zdi da je potem mu to tudi povej. Vendar naj te opozorim da zdravljenje odvisnosti ni hec kakor opisujejo nekateri zgoraj. v procesu zdravljenja morata sodelovati oba kajti njegov problem je alkohol,tvoj problem pa misli povezane z alkoholom!(lahko me kdorkoli popravi ki ne deli mojega mnenja). Zato sem ti v uvodu tudi napisal da premisli kaj boš storila. Brez tvoje pomoči mu bo zelo teško uspelo če sploh bo uspelo. Ne računaj na pomoč drugih ampak prej pričakuj polena pod nogami!!!
Mogoče je moja prednost v tem da sem dokaj kmalu sam prišel do spoznanja da moje pitje povzroča težave meni in ljudem okoli mene. Z svojo prostovoljno odločitvijo da grem na zdravljenje odvisnosti sem marsikoga šokiral, verjemi edino bivše žene nisem pa čeprav sva skupaj živela samo 3 leta. Upam da sedaj razumeš zakaj te tašča ne razume-ker ne živi z njim! Zato ti tudi pravim da bodo polena pod nogami ker je to pač pri nas še vedno “tabu tema” nažalost in lahko kdo misli da si partnerja spravila v slabo luč. Morda se ti zdi smešno vendar tako to je. Verjetno ti je znana fora “ja kaj bodo pa sosedi rekl” hahaah. No ta problem sem jest elegantno rešil tako da sem o svojem zdravljenju in prekomernemu pitju govoril odkrito in dal ljudem vedeti kaj se dogaja.
No malo sem zašel,se kar malo vživel hahahah.
Hočem ti samo dobro in ne samo tebi,vsem trem želim dobro! Zato sprejmi odločitev ki se ti zdi najbolj primerna in pravilna za nadaljne življenje. Če se odločiš oditi in začeti znova potem to stori takoj ne odlašaj! Če se odločiš pomagati partnerju potem tudi to stori takoj,vendar resnično ti povem pot nebo lahka bo pa morda vseeno lažja kakor prva. Jaz sem jo premagal sam kajti z ženo sva se vmes razšla,pa ni mi žal da sem vstrajal in še vstrajam. Ne pozabi mojih besed ALKOHOLIZEM JE BOLEZEN KI SE ZDRAVI CELO ŽIVLJENJE!!!!
RESNIČNO TI ŽELIM SREČE
Mislim, da so tile nasveti v smislu “odidi, pusti ga, čim bolj stran…” preuranjeni.
Najprej se z njim, ko bo trezen pogovori o načinih pomoči za njega. Očitno je alkoholik in njegova bolezen se bo samo še stopnjevala z leti. Jasno je, da rabi pomoč. Če pa ni pripravljen pomoči sprejeti, moda še sam ne ve, da je alkoholik, si tega ne upa priznati…no če nič ne dosežeš s takojšnjim ukrepanjem, v smislu zdravljenja, potem je pa čas, da rešiš sebe in otroka.
Najprej pa se še sama dobro poglobi v to bolezen, kajti, tudi če ti ne piješ, si prizadeta posredno od alkohola in si žrtev alkoholizma-bolezni, ki je huda in kruta.
Najpogosteje, si alkoholiki ne priznajo, da so potrebni pomoči. Živeti poleg in premišljevati, kako mu lahko pomagaš, je ena možnost. Svetujem ti, da pobrskaš malo po forumu in ugotoviš, ali se splača. Najpogosteje se ženske odločijo in naredijo konec dokler je še čas. Verjemi, da sam od sebe ne bo odnehal piti, ker je to vse kaj potrebuje, da je popoln. To je huda bolezen in še hujša razvada, uničuje vse okoli sebe, razen tistih, ki mu dobrovoljno tankajo. S časoma, boš prišla tako daleč, da ne boš hotela nikamor več z njim. Ostvarila bosta mogoče, še več premoženja, in se boš še težje odločila, kaj je bolje za te.Bodi pametna , imej sebe rajši kot njegovo tankanje. Samo pojdi stran, ne ukvarjaj se z njegovim zdravljenjem. Daj mu možnost, ko odideš, naj se pozdravi in postane mož v pravem smislu, do takrat pa premisli ali je še vreden tvoje pozornosti.Lepo bodi in veliko pametnih odločitev ti želim.
Ja kaj pa…sedaj pa so tečne babe, žene, punce krive. zato pa je toliko pijancev, ker si vse zatiskate oči in hodite z vrečkami na glavi…1pir, 2 ali 3…to je samo za žejo. ja pa ja…1dc alkoholne pijače na dan omeni, da je nekdo že potencialni alkoholik in pika.
Sama pijem za žejo vodo, sok, cc in ne vem kaj za vraga je tako dobrega v alkoholu, da bi ga morala piti za žejo. Allkohol je opojna substanca. A če bi ded skadil 1 joint na dan bi pa bilo vredu?
Ne bodite tako naivne…saj za Mačka tudi noben v Sloveniji ni vedel da je v resnici pijanček, dokler ni ubil 3 otroke.
Kako naj začnem! Imautm pridnega in dobrega moža, samo njegova slaba napaka je da se 2-3krat na mesec napije, ampak kar faj. Na večer tudi do 1l in pol vina ali pol litra jegrmajstra.Takrat je agresiven vse vrže naprej kar mu leži, drugače se mu zdi medasto. Ko se napije celo noč ne spi in jaz tudi ne tako da sva drug dan vsa prekrokana, mož je v penziji jaz pa še v sllužbi.
Drugače je priden mož in potem su mu vse bedasto da naj sprejmem da se včasih napije.Jaz tega ne morem sprejeti ker že skozi kadar se napije je tečen in žleht postane čist drug človek. Saj to traja kar sva poročena-