ubija me, ker se napije
Mori me, ker se partner nikoli ne more zadržat pred pijačo. Sploh si ne predstavljam, da bi se poročila. Bi se, če ne bi pil. Danes je tašča praznovala okroglo obletnico. Sedimo za mizo in njegova sestra reče, kaj bi jaz rekle, če bi mi moj rekel, če bi se poročila? Pa sem rekla, da ne vem. Odvisno od situacije in kraja. Ciljala sem na to, da me odbija, če se ga partner napije, tega ji nisem rekla. Tudi , če njegova mama praznuje, bi se lahko malo zadržal piva. On pa kar tanka in tanka. No kaj naj?
Bolje ne bo nikoli,kvečjemu slabše.
Moja sodelavka je povedala vsakemu,s katerim je šla prvič na randi: Pijancev in ženskarjev ne rabim…
Rabiš ti enega zraven sebe ,ki se ga bo večkrat nasul?Sigurno ne…
Njegovo sestro pa nima kaj brigat,ali bi se ti poročila z njim ali ne.Sploh pa ne pred drugimi.To se tiče samo vaju…
Po vsej verjetnosti ne bo nehal oziroma malokateri neha.
Imam dve prijateljici, ki imata moza, ki pijeta. Oba sta dobra človeka, ampak ne en, ne drugi se ne ukvarjata z družino. Prvi dela cele dneve in se nekajkrat tedensko napije, na raznih praznovanjih pa tako, da potem sigurno bruha. Drugi pa pije vsako popoldne in še nikoli ni prišel iz službe domov, ampak najprej v gostilno na dozo piva, potem pa kakšno soboto pelje družino na izlet in misli, da je kompenziral za cel teden.
Jaz bi na tvojem mestu stisnila rep med noge in ušla.
Svetujem ti da greš stran, predvidevam da sta še mlada in nimata še veliko skupnega? Naredi to čimprej, ker je škoda vlečt ta dolga čreva s temi žejnimi tipi. Jaz sem bla še najstnica, ko sem imela tipa pijanca (je bil starejši), ko sem enkrat vedla kaj hočem sem se ga losala, težko je bilo, saj je bila drugače veza kar v redu, samo če zdaj gledam nazaj… joj joj kolk gorja ti povzroči ta pijača?!
Več znank poznam, ki imajo take može, pa mona ve da tip pije, pa se gre še ožent z njim? Ena bo tak korak storila prav to soboto… Pa ne vem, a so te ženske čist mahnjene, al ne berejo časnikov, gledajo tv- ja, gledajo okol sebe, kakšne so familije kjer ima fotr poleg žene in otrok rad predvsem flaško?!?! Sej ste ženske same krive da je tak… takga tipa se pusti pa naj bo sam s svojo flaško. Malo jih je ki začnejo piti kasneje, da se ne bo katera zgovarjala zej…
No pa sem se mal spljuvala! Oprostite mi, samo odkar sem imela vezo s pijancem, drugače gledam na to, sovražim preveč pitja!
Ne nisva več tako mlada 30+, imava enega otroka. Prišli smo iz praznovanja, bili smo nekje zunaj. Ker smo šli z dvema avtomobiloma, sem jaz z otrokom prišla pred njim domov, on kmalu za nama. Ni prišel k nama, ostal je še nekaj časa dol pri mami, ki je imela obiske, potem se je usedel v avto in šel po brata, ki je ostal baje tam v gostilni. Sedaj ju ni nazaj, telefon ima doma. No kaj naj?Za njim pa ne grem, ga gleda mandi!
Lepo se pogovori, predlagaj mu zdravljenje, če o tem ne bo hotel niti slišati je že taprav pijanc.Vedi, da bo vsako leto slabše!!!
Tudi sama sem dala zaradi pijače cel pekel skozi, da sem zaradi vsega še sama zbolela. Ni pomagalo nič. Ko pa je zgubil službo, pa se je v trenutku streznil in šel na zdravljenje. Tega je sedaj že nekaj let, vendar je bilo za naju že prepozno, ločila sva se vendar sva ostala v prijateljskih odnosih, večkrat greva tudi na kavico, in se lepo pogovarjava, kar prej ni bilo mogoče, pa tudi za otroke ga bolj skrbi kot prej, ko sploh ni vedel, da jih ima. Važen je bil le alko.
On pravi, da če popije kakšno pivo, še ni pijanec. Če njegovi mami kaj rečem, me še poslušati noče.Vem, da je njen sin, ampak kakšno besedico čez njega bi pa vseeno lahko rekla. Sem jo prej klicala, če ve kam je šel, pa je rekla po brata, drugega nič. Klicala ga je na mobitel že ene 10x, on ima pa tel. doma. Jaz se na njegov tel. ne oglašam, zato ona ne ve, da je doma, deca pa od nikoder. Klicala je pa tudi ne bom, da se zato ne oglasi, ker je telefon doma. Bi ji morala kaj reči?
Ne reci tašći nič,ker je brez zveze.Razen tega ga je vzgajala ona…Zdaj si pa zatiska oči in če ji boš kaj rekla,se bo čutila napadeno.
Jaz bi mojima sinovoma že posvetila,če bi pila.To sem pa sto na uro proti.Kdor pije,redi gostilničarjeve otroke.
Enkrat,ko boš imela zadosti samevanja,na tiho spokaj,če imaš kam.Brez vpitja in očitkov.Kaj se pa to pravi.Ti sama z otrokom doma,dec pa po gostilnah.
Kupi mu šeflo in sod za rojstni dan,pa se naj dodobra odžeja,porkaduš…
Kukr jst poznam folk okol sebe, so vsi na enih pirih, litrcah vina čez vinekd – in čist dobr funkcionirajo.
Ker po moje bi se jim zmešal, da bi brez alkota živel z monam, k tuki pametujejo.
Ej avtorca, te nasvete zgoraj so ti dale zapuščene mone, ločenke, zamorjenke, samohranilke k se 15 let zajebavajo za preživnino…….pa ljubimke psov in mačk in debele lenuharke, ki vse vidijo v skuhanem kosilu v petih hodih vsak dan.
O seksu in zabavi samo sanjajo – ker morajo bit oprane brisače, spucana okna, svež prt na mizi, če pride tašča……….bla bla bla.
Avtorca, zvleč svojga dedca na špotring, na izlete……vse delajta skupaj, z družbo, ki vama odgovarja. Mal se izobražujta.
NIČ SE BAT! Še najmanj pa nasvetov teh ‘lisic osamljenih, zamorjenih….’ tukaj!
Prav imaš. Danes sem našla njegove skrite rezerve, 4l vina in gajbico Laškega,
Vse je šlo v kanalizacijo.[/quote]
Jutr bomo pa brali, kako je en dec babi vrat zavil. Na prvi strani Sl.novic, tvoja vijola faca s stegnjenim jezikom – dec ves puklast, ker ga čaka sojenje.
Čež dva dni tvoj pogreb – vauuu ves v rožah dehtečih. Mož bo izpadel težki nasilnež –
ampak ob olajševalnih okoliščinah bo fasal 4 leta aresta.
Glih prou, da se vse pozabi – in potem dalje v miru uživa svoj lajf.
Tudi jaz sem živela z pijancem, ki po njegovem to ni bil. Stopnjevalo se je, meni se je resnično zagabil. Vedno mu je iz ust smrdelo po alkoholu. Tudi, ko ni pil, kot, da mu iz želodca še kar udarja alkohol. Grozno. Sedaj sem že nekaj mesecev brez njega in mi je bolje. Zadnje leto se nisem poljubljala z njim, seksala sva 1x mesečno, pa še to je bila nagrada, ker je bil trezen. 🙁 Grozno je bilo, vedno bolj. Začel je skrivat alkohol zaradi tečne babe. Priznam, sem bila tečna, ker mi ni več ugajalo. Kar ni znal reči ne. In vedno, kadar se je pilo, je bil zelo nažgan, vsi ostali pa v meji normale. Takrat, ko pa se ni pilo, je spil par deci. Tudi v službi. Jaz osebno ti svetujem, da greš. Pogovor, dvomim, da bo kaj rešil. Morda za nekaj časa. Jaz vedno pravim, da človek je, kakršen je. Ne spreminjajmo ga. Zato sem svojega prepustila drugi, če ga bo katera hotela. Nisem središče vesolja, tudi nočem biti, ampak, ko je pa alkohol na višjem mestu, kot jaz, je zveza končana.