Najdi forum

Moji 17 letni hčerki se neprestano delajo turi. Sicer se sami odprejo, tako da na srečo do sedaj ni bil potreben kirurški poseg. Je pa stvar zelo boleča in neprijetna. Mogoče kdo ve za kakšno zelišče, ki bi pomagalo.

Hvala in lep pozdrav!

Poskusi ji dat oblogo od trpotca – opereš in stolčeš list, lahko ga tudi namažeš z mastjo, ter povežeš ali zalepiš z obližem na tur – meni je odprl in izčistil vneto žlezo pod pazduho, tako da mi ni bilo treba na operacijo!
Lp

Maja, hvala za odgovor. Jaz sem bolj anti zeliščar pa bi vprašala ali mora biti svež trpotec ali je lahko posušen.
Lep pozdrav!

Saj tudi jaz nisem ravno strokovnjak, se le zanesem na nasvete naših babic 🙂 – a menim, da bi od svežega bilo več koristi, saj deluje ravno tisti sok, ko stolčeš sveži list – mi ga imamo precej na dvorišču, tako da nimam problema s svežim trpotcem – najbolje, da si ga kar nekaj posadiš okrog hiše, če ima hčerka dalj časa take probleme, da vam bo vedno pri roki svež!
Lp, maja

Hvala še enkrat za nasvet. Edini problem je to, da jaz živim v naselju v bloku in bom morala kar malo dlje v naravo po trpotec. Za probo ga bom posadila v cvetlični lonček in dala na balkon.

Lep pozdrav!

Zlata, dobra sta oba tropotca: široko listnati in ozko listi.
Pravijo mu tudi domači antibiotik..in vedno prav pride in je skoraj vedno pri roki, če se kam odrsaš ali razbiješ koleno. Včasih zadostuje, da ga malce zmencaš in ga pripraviš do tega, da se cedi sok iz njega, in list položiš na rano,.

Ja, res, pozabila sem dodati, da to pomaga tudi pri raznih ranah, poškodbah, saj zelo pospeši celjenje, tako da se ti ga res splača imeti “pri roki” – seveda, lahko tudi v lončku ali koritu!
Lp, Maja

P.S. Sicer pa mislim, da sem brala v Ašičevi knjigi, da za pospešeno čiščenje turov pomaga tudi čebula, popražena na masti ali kako že…
žal zdaj ne morem pogledat, saj je Ašič trenutno pri babici 🙂 – bom pogledala, ko pridem do njega in ti sporočim, če pa imaš tudi ti njegovo knjigo, pa poglej pod Ture!

Jaz ti priporočam tee tree ali čajevec , je naravni antibiotik širokega spektra ki pomaga pri mnogih stvareh. Zelo učinkovit je tudi pri turih, lahko ga daš direktno na tur,

Pošlji oblikovano (23-01-04 01:45)

Maja, gaia in reni!
Hvala za nasvete. Moja hči bo zelo vesela, če si bo lahko sama pomagala, ker je strašno nesrečna, saj se ji turi vedno naredijo na takem mestu, ki ga ni najbolj prijetno razkazovat.
Bi vas pa še prosila, če morda veste ali obstaja kako domače zdravilo proti belemu toku. To sprašiujem za hčerko, ki je zelo sramežljiva in noče iti k zdravniku.

Hvala in lep pozdrav!

Ti bom kar prepisala iz Ašiča, za beli tok:
1. Čaji: dresen, kopriva, melisa, omela, plahtica, preslica, rožmarin, trpotec.
2. Izpiranja: poparek koprive, plešca ali rmana.
3. Jedi: peteršilj (korenine); veliko surove hrane, zlasti zelenjave.
4.Obkladki: s senenim drobirjem (na spodnji del trebuha. Obkladki naj bodo topli).

Maja, HVALA za pomoč ! Bomo poizkusili in s povratno informacijo sporočili kako se je obneslo.

Lep pozdrav!

Pri nas je babica vedo govorila da česen, ki ga položiš na tur izvleče ven gnoj. Meni je pomagalo, samo koža se mi je malo vnela.
lp

Miša, kako si pa dala česen, a ga najprej stolčeš ali kako? In daš potem še nekaj čez, kak obliž? Kako dolgo si držala to gor?
Hvala in lp, maja

Zlata, me bo zelo veselilo, če se še kaj oglasiš, kako se je obneslo, da vidimo, ali je kaj na tem Ašiču! 🙂 (no, pri marsičem mi je sicer že pomagal, predvsem pri bronhitisu, a vsega seveda ne morem vedeti iz prve roke, hvala bogu! :-))
Lep pozdrav in čim hitrejše okrevanje,
Maja

na čim manjše koščke narežeš ali stolčeš ter poviješ z gazico. Ker draži kožo sem tudi vmes dala mal mgaze. sem pa si polagala tudi ž take narezane na pol.
lp

Hvala, miša!

Poparjeno nasekljano zelje kot obliž, za vsakršna kožna vnetja pa tudi nastrgana posušena smrekova smola je dobra.

Tur menda olajša pogreti čebulni obkladki, nožnico pa naj si po večernem pranju izpira z žajbljovim prevretkom.
Alenka

Sedaj, ko sem dobila toliko nasvetov glede tura, pa tura ni od nikoder. Kaj če so že samo nasveti pomagali!

Lep pozdrav vsem, ki so mi svetovali!
Zlata

Tudi to je možno! Urok deluje! :-))

New Report

Close