tumor na ledvici
Ali je kd imel izkušnje z rakom na ledvici. moj brat je bil pred tednom dni operiran . Vzeli so mu ledvico in del rebra.
Kljub rednim vsakoletnim pregledom- ultra zvok mu niso nikoli nič odkrili. Sedaj pa kot strela z jasnega. če ne bi sam vztrajal in šel samoplačniško na uz ne bi bilo nič. Sedaj so mu pa nekaj odkrili, šel je na CT in bil je tumor velik9 cm.
zanima me ali ima kdo izkušnje s tem vrstam raka. Lepo prosim za pomoč.Tudi glede prehrane me zanima kako se naj prehranjuje.
Za odgovore se vam že vnaprej najlepše zahvaljujem
Karla
Hm, saj ti ne vem dosti povedati. Imela pa sem sodelavca, ki je tudi zbolel za tumorjem na ledvici. Kar nekaj časa ga ni bilo v službo, ker je imel operacijo in terapije. Potem pa se je le pojavil in ni šel več na bolniško:) O podrobnostih zdravljenja ga nikoli nisem spraševala, ker se nisva tako zelo poznala. Tri leta nazaj je zamenjal službo, tako da nisva več v stikih, a po drugih ljudeh slišim, da je v redu.
Ti želim veliko optimizma, pa da si naberete dovolj informacij. Bratu pa seveda uspešno zdravljenje.
Zdravo!
Mojemu očetu so pred sedmimi leti odkrili tumor v desni ledvici.
Na začetku je imel kri v vodi. Zdravniki pa so trdili, da je to od pese. Nato je samoplačniško odšel na ultrazvok, tam pa so odkrili 7 cm velik tumor. Kmalu zatem je odšel na operacijo. Odstranili so mu samo ledvico. Po operaciji pa ni imel nobenega zdravljenja. Sedaj pa se že 3 leta bojuje s povečano prostato.
(Od operacije naprej pa moj oče pije v glavnem čaje. izogiba se gazeranim pijačam).
Želim mi uspešno okrevanje brez nadaljnih komplikacij!!
Pozdravljena Karla2!
Mojemu očetu niso predpisali nobene dijete, vendar je imel zmeraj zelo zelo dober apetit. Po operaciji je jedel vse (tako kot pred operacijo). Moj oče po operaciji ni veliko počival, to pa zato, ker ima doma kmetijo in mu niso mogli dopovedati naj ne hodi v hlev.
Tvojemu bratu pa svetujem naj čim več počiva, da se bo rana dobro zacelila in naj uspešno okreva.
lp
Pred dvema mesecema so mi odstranili tumor na ledvici in desno ledvico.Nihče mi ni kaj dosti povedal glede prehrane, na odpustnici imam napisano le, da priporočajo manj slano hrano, čeprav piše, da me odpuščajo domov z navodili.
Uživam žitarice (muesli,koruzne kosmiče) in kuhano zelenjavo (brokoli, korenje, cvetačo…), piščančje meso ter veliko rdeče pese.Na dan popijem 2 do 3 litre vode.
Lp
Meni so ledvico zaradi tumorja odstranili leta 2006 v Avstriji ker sem tam zaposlen.Star sem bil 36 let. Diagnoza je bila NCC pT1b,G2.Pred to diagnozo nisem občutil nobenih simptomov saj je bolezen bila odkrita po naklučju. Sedaj se počutim zelo dobro,sem v zelo dobri fizični kondiciji in opravljam v Avstriji precej težko delo. Pijem zelo veliko tekočine (vodo) jem bolj slano in manj začinjeno hrano, drugih diet pa nimam.
Najbolj verodostojen odgovor vam lahko da vaš zdravnik,čeprav vam nihče ne more napovedati nadaljnjega razvoja.Glede na stadij je bil tumor odstranjen verjetno še preden je metastaziral,tako je tudi možnost ponovitve majhna.Tudi glede na to,da ne omenjate nobene dodatne terapije,domnevam da je tako.Obremenjavanje s statistiko je po moje bolj nepotrebno breme,več bo vredno zaupanje v zdravnika,redne kontrole,ki lahko tudi v primeru napredovane bolezni zagotovijo ustrezno in pravočasno zdravljenje.Če ste kaj brskali po forumu ste verjetno zasledili odgovore “mladega zdravnika”,ki ugotavlja,da je bolj od raznih statistik in same prognoze na osnovi diagnoz pomembno zaupanje in “vera” v ozdravitev.Naj vam to omogoči kvečjemu bolj polno in srečno življenje,kaj in kako bo čez nekaj let pa je bolj v domeni raznih vedeževalcev,če seveda v njih verjamete.Če si rznem napovedovati,bi rekel,da boste čez deset let vpraševali kaj vas čaka v naslednjem desetletju.
Obilo zdravja in lep pozdrav
Skušek Peter