Najdi forum

tulipani v lončkih

Zanima me, če ima kdo izkušnje s sajenjem tulipanov v lončke, ki bi jih imela v stanovanju. Kako naj ravnam z lončki, kdaj jih je potrebno postaviti v temo ali na svetlo?
Ali sploh lahko uspevajo v stanovanju?

Poskusi povprašat v kakšni cvetličarni!
LP M

Tulipani in ostale čebulnice uspevajo v posajenih lončkih. Vendar je potrebno darti bolj na hladnejši prostor, ker če bo na toplem, bojo prehitro pognali .Lahko so na svetlem prostoru, vendar kot sem že napisala, ne na toplem!

Pozdravljena,

loncke s posajenimi cebulicami daj za tri tedne v hladilnik, nato pa na okensko polico, kjer ni prevec vroce, lahko tudi na kaksen drug prostor, toda temperatura naj bo okoli 10 stopinj.

LP

zanima me še to – potem morajo zmeraj biti na takšni nizki temperaturi ali jih lahko ko začnejo poganjat dam tudi v toplejši prostor (sobo-okoli 20 stopinj).
če bi pa lončke dala na balkon bi jim pa bilo prehladno?

pa hvala za odgovore!

Lep dan!

Loncki ne smejo biti na pretoplem, ko zacnejo rastline odganjati, kajti mi jim poskusamo ustvariti umetno pomlad, pa se vprasajte kako je takrat toplo in koliko stopinj je, ko cvetijo cebulice.
Na sobni temperaturi bodo hitro vzklile, cvetele in kamlu, zelo, zelo hitro odcvetele.

Prijetno cvetje zelim

Kdaj pa je priblizno najboljsi cas, da se posadijo?

Lp

Če bi jih želeli imeti za božič ali novo leto, jih je treba posaditi že v septembru.

New Report

Close