Najdi forum

Vem, da je sedajle čas, ko jih opazujemo v njihovi najlepši lepoti, pa vendarle eno vprašanje. Namreč sama nisem še zasadila tulipanov ampak to nameravam to jesen, ali bi lahko tudi te zasadila na prostor, kjer bi po njihovem odcvetu rasla potem do naslednje pomladi trata, čebulice pa bi pustila v zemlji, namreč to mi je zelo lepo uspelo z narcisami, ki sem jih zasadila ob obcestni robnik, pustim jih vedno v zemlji trenutno je to res nekaj prekrasnega za pogledat. Pokosimo pa jih, ko že listje porjavi.

Ja seveda je možno. Bi pa ti priporočala, da si nakupiš botanične tulipane, saj samo ti iz leta v leto enako cvetijo. So praviloma nižji od hibridnih, toda ravno tako raznovrstni. Če boš posadila hibridne tulipane boš morala nasad obnavljati vsako leto. Botaničnih tulipanov pri nas sicer ni veliko na izbiro, ampak se splača potruditi. Na vrečki s čebulicami mora pisati ‘botanical’.

Lep pozdrav
Andreja

Včeraj se je hčera vrnila iz Amsterdama. Prinesla je nekaj čebulic “njej specialnih” tulipanov, za katere ji je prodajalec priporočal, da jih naj sedaj posadi v večje korito. Za naslednje leto pa pobere čebulice iz zemlje in jih posadi šele spomladi. Da tako baje delajo na Nizozemskem.
Jaz pa jih imam vedno čez zimo v zemlji – baje to ni najbolje…….rase pa vseeno lepo….tudi med travo,res je potrebno le paziti, da prehitro ne porežeš stebelc (prašnike pa vedno odtrgaj takoj po odcvetenju!)

Lepo rast!

New Report

Close