Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Tujek v grlu

Tujek v grlu

Lepo pozdravljeni.

Opazila sem, da se mi pri umivanju zob – ko izpljunem iz grla, izloči par belo-rumenih majhnih kroglic, ki izgledajo mokaste. To se dogaja že kakšne pol leta, prej tega nisem opazila. 1 teden nazaj se mi je v grlu pojavil tudi občutek, kot da se mi je nekaj naredilo na žrelu – kot da imam nekakšno piko in ta občutek ne izgine, če kaj popijem ali pojem.

Glavni razlog, da vam pišem, pa je, da sem v tem tednu, odkar čutim, da imam nekaj v grlu, že 3x opazila malo krvi v slini, ki jo izpljunem ob umivanju zob in prihaja iz grla. Enkrat je bila sled v slini rjavkasta in sem mislila, da morda iz nosa, zdaj pa je bila že 2x sled sveže rdeče krvi. Gre za zelo malo krvi, da ne boste mislili, da gre za krvavitev, vendar je opazno in ne gre za krvavenje iz dlesni, ampak prihaja iz grla. Poleg tega v zadnjem času čutim tudi tiščanje v grlu in da imam na vratu vročo kožo, ki čez čas mine, se potem spet pojavi. Do sedaj nisem imela težav s ščitnico ali želodčno kislo, ne kašljam, za bezgavke pa ne vem, ali so povečane ali ne.

Zanima me, kaj mislite, da bi bil lahko razlog za moje težave in v kakšnem primeru bi se bilo dobro obrniti na zdravnika? Na kaj naj bom pozorna pri teh sledovih krvi, ki sem jih opazila v slini in kaj mi svetujete glede tega?

Zastavila sem vam polno vprašanj, vem… Upam pa, da mi boste lahko kakorkoli svetovali. Najlepša hvala za pomoč in lep dan vam želim.

Spoštovani!

Te kroglice ponavadi pridejo iz nebnic, iz žepkov v nebnicah in niso nevarne. zakaj je slina krvakasta, pa težko rečem brez pregleda. Če se stanje ne normalizira, priporočam pregled pri zdravniku.

LP IB.

New Report

Close