Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija tudi mi alergija na KM

tudi mi alergija na KM

Pozdravljene

Danes smo dobili po telefonu izvide in imamo IgEna kravje mleko 0,60. Smo na dieti. Zanima me ali je boljše mleko Pregomin ali Alernova. Naša je sedaj na Pregominu, pa kar veliko poliva.

Problem je tudi v tem, ker so bili kožni testi pred 1tednom neg.in je alergologinja rekla naj jemo normalno adaptirano mleko in zato smo opustili Pregomil, ki smo ga pili dobre 3 dni. Takrat se stanje kože ni izboljšalo (imamo le pikice po obrazu).

Ali je 3 dni premalo, da se koža ščisti, ali pa ji, glede na to, da tudi poliva, Pregomin ne odgovarja. Kaj mi svetujete.

Hči je stara 6mes. ali mnite, da se lahko do 1leta znemimo alergije. Jajca so negativna.

pri pozitivnih krvnih testih, kjub temu da so kožni negativni (so tudi pri nas), bi jaz vseeno dajala hipolaregeno mleko. v 3 dneh pa se koža le redko, še z antihistaminikom, izboljša. če misliš da je problem v pregominu, potem daj raje adaptirano mleko z HA oznako, to je tudi hipoalregeno ni pa tako prečiščeno kot pregomin ali alernova. imajo ga mislim da od milupe, pa tudi od aptamila.

Binabona, ker imate potrjeno alergijo na mleko, pokliči alergologa, da ti takoj predpiše mleko na recept. Naša uživa Allernovo, ki je veliko boljšega okusa kot Pregomin. Je na osnovi kravjega mleka, samo so tako razbite beljakovine, da jih telo ne prepozna kot sovražne. Pregomin pa je na podlagi soje in slabšega okusa.

Koža se lahko čisti tudi mesec dni, če ima res samo to alergijo in nič drugih, nedokazanih. Od imunskega sistema otroka je odvisno, kdaj bo prebolel alergijo na mleko. Meni so rekli v bolnišnici, da bo verjetno pred letom dni prerasla, če se bomo strogo držali diete, ker je bila alergija ugotovljena pri 3 m starosti. Pa je do sedaj ni prebolela, stara je pa 1 leto. Dieta je bila 100 %, brez prekrškov. Sedaj kri več ne pokaže alergije na mleko, pa sem ji teden dni nazaj dala skuto, čez par dni pa še malo navadnega jogurta (2 žlički), pa je bilo porazno:koža, driska, vnete oči.
Ker sva imeli v četrtek kontrolo na PK pri alergologinji, mi je komaj predpisala Allernovo na recept, pa še to samo 30 škatel za 6 mesecev, ker je videla reakcijo po mlečnih izdelkih. Drugače mi ne bi, ker ni več potrjene alergije na mleko, čeprav v praksi je porazno.
lp

Zanima me še kolikšna je ta naša alergija glede na vrednost 0,60. Z alergologinjo sva govorili le po tel. in me je hitro odpravila. Nisem čis zastopila ali je meja 0,25 al 0,35.

najbrž te je naročila na kontrolo, ali ne. če ne potem počakaj da dobiš izvide in pojdi k pediatru tudi oni ti lahko dajo na komisijo za prdpisovanje na Rp, samo jaz sem iz tvojega prvega pisanja razumela da pregomin že dobivaš, če ne potem se lahko dogovoriš za katero mleko ti naj da na komisijo, sicer pa ne vem.
živa mislim pa da je pregomin na bazi svinjine, pred izbruhom bolezni norih krav pa je bil na bazi govejega mesa, razen čo so ga spremenili zadnje 2 leti. ker ta čas mi uporabljamo alernovo. soja se pa tako odsvetuje pri majhnih, ker lahko razviješ alergijo tudi na njo.

Meja je 0,35, vendar je lahko v praksi popolnoma drugače: ima alergijo kljub negativnim testom. Ti kar še enkrat pokliči alergologinjo, naj ti razloži, ker na izvide lahko čakaš več kot mesec dni. Saj zato pa je tam, ne pa mi zaradi njih!

ZT, Pregomin vsebuje hidrolizirane beljakovine soje in kolagena (rastlinske in živalske b.). Na kaj ste pa pri vas alergični in ali je katera alergija že izzvenela?
lp obema

0.60 je ful mala številka, vsaj za moje pojme, to je skoraj bolj varianta senzibiliziranosti, ki hitro mine, kot pa prave alergije. Vsaj meni so tako rekli na alergo, ampak na žalost tudi blizu take številke nismo.

tincci hvala si me kar malo pomirila.

Me je spet šok, ker so mi pred enim tednom rekli, glede na kožne teste, da 90% ni alergij. Šli smo na običajno mleko in hrano, pa se mi je zdelo, da je stanje slabše-bolj nemirno spanje, koža pa je tako že en mesec ista-par pikic po obrazu. Zato se klicala po telefonu pa evo.

Zanima me kaj mi svetuješ glede mleka in hrane. Z našo Hano sva že začeli z nekaj živili-stanje nespremenjeno, včeraj sem ji zopet dala Pregomin, isti peroblemi ko pred tednom (pila ga je 3 dni)-zeleno blato in polivanje, razmišljam o Allernovi.

Zdaj ne vem al naj ji dajem le mleko, da se koža popolnoma ščisti al nadaljujem z osvojeno hrano.

hvala

Pri nasem pikcu so ugotovili alergijo na KML, ko je bil star mesec in par dni, ker sva zaradi povecanega bilirubina pristala na pediatricni v Lj. Vrednost takrat je bila 0,72. Na vprasanje ali bo to izzvenelo ali ne, sem dobila odgovor, da pred starostjo 3 let zelo tezko.

Junija lani sva bila na prvi kontroli, kljubi STROGI dieti, se je vrednost zvisala na 2,2. Moj sok si lahko predstavljate. Vceraj sva bila na drugi kontroli, ker ga je zaradi vseh mogocih in nemogocih viroz, ki jih iz vrtca prinese bratec, napadel se bronhitis, so mu vzeli samo kri, kjer so potrdili virozo, bronhiji naj bi bili ze ok (daj boze), na izvid brisa iz grla se cakamo, prav tako tudi na vrednosti za alergijo.

Strinjam se, da je vrednost pod 1 nizka, vendar pa (zal, vsaj pri nas je bilo tako) zna presneto narasti, kljub strogi dieti, tako da sem ze cisto zmesana, kaj naj mu dam za jesti. Sedaj je star 15 mesecev.

lp

jaz sem se že sprijaznila da smo verjetno v tistem % otrok ki ne prerastejo, sicer pa sem se od toliko pričakovanja, in vsakega razočaranja, ob vsakokratnih višjih vrednostih odločila da se bom sedaj pustila le še poz. presenetiti.

New Report

Close