Tudi mene boli koleno
Čao.
Sem študentka in že kak mesec opažam da me boli koleno. Sploh ko dlje časa sedim. Če hodim in stojim je v redu, ko pa se usedem za mizo, se celo popoldne učim, potem pa vstanem … Komaj prišepam do kopalnice, hladilnika … potem pa nekaj časa hodim in je spet bolje. Se je pa zgodilo en dan da sem šla spat z bolečim kolenom pa sem se z bolečim kolenom tudi zbudila in ko sem hodila proti šoli me je zabolelo vedno ko sem naredila korak z levo nogo. Boli me namreč levo koleno, desno ne. Potem je to minilo, pa se spet pojavilo. Med sedenjem ne čutim da me kaj boli. Začne se ko vstanem. Vedno si rečem da bo minilo … pa kar ne mine. K zdravniku se ne spravim, ker si mislim da mi nič ni, pa tudi je ravno izpitno obdobje tako da bom zdaj raje sedela doma za mizo in se učila … Vseeno bi pa rada da me koleno neha bolet. Če morda veste zakaj se mi to pojavlja? In kaj lahko naredim da to preprečim?
Hvala in lep pozdrav!
Barbara
Težko reči na podlagi napisanega. Zdi se mi da, je bolečina ki jo opisujete v sprednjem delu kolena, torej v predelu ligamenta pogačice ali pod pogačico. Vzrokov za to bolečino je mnogo od vnetja narastišča ligamenta pogačice do sprememb na hrustancu pogačice…
Glede na to, da so težave že precej dolgotrajne vam svetujem, da opravite pregled pri ortopedu, saj bo le tako možno postaviti natančno diagnozo, ki je pogoj za učinkovito zdravljenje.