Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Tubulacija ušes

Tubulacija ušes

Pozdravljeni!

Moj sin je star 2 leti in 8 mesecev.

Letošnjo pomlad je preboleval vnetja ušes kot po tekočem traku (antibiotiki od marca do konec maja), specialist ORL nas je napotil na operacijo žrelnice.

Pred oeracijo so opravili tympanogram (ki je v prvotnih testiranjih kazal slabo odzivnost desnega ušesa ter tekočino v kavumu), vendar se je zdravnica odločila, da še ni čas za tubulacijo ter je opravila zgolj odstranitev žrelnice (julij 2011).

V septembru 2011 smo opravili kontrolni pregled pri specialistu ORL, ki nad rezultati tympanograma ni bil preveč navdušen, saj naj ne bi kazali sprememb od julija ter je bil zgrožen, zakaj se ni opravila operacija v kompletu, ko je bil otrok pod narkozo.

Sedaj priporoča ponovno testiranje čez približno 2 meseca ter če ne bo sprememb – tubulacijo.

Mene pa zanima – kakne so možne posledice, če se za tubulacijo v tem trenutku še ne odločimo – uspavanje 3-letnika s polno narkozo se meni osebno kot laiku pač ne zdi najbolj varen način. Nimam občutka, da bi otrok slabše slišal, je pa res, da določene črke zamenjuje (npr l in r zamenja z j), kar pa se meni vsaj zaenkra še ne zdi zaskrbljujoče, saj do operacije v juliji ni govoril niti besede, po tem pa je takoj spregovoril, prav tako nima nobenih težav z interakcijo z okolico, dojemljivostjo ipd.

Lep pozdrav,

Lidija

New Report

Close